Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

Tehnički pregledi vozila u RS-u više se neće priznavati u FBiH, nema zaobilaženja eko testa

Autor:Klix.ba

Preporučeno

Stanovnici Federacije Bosne i Hercegovine više neće moći registrovati vozilo uz dokaz o izvršenom tehničkom pregledu vozila u Republici Srpskoj.

Odlukom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine od 3. marta više nisu priznati tehnički pregledi vozila izvršeni izvan FBiH. Stanovnici FBiH ne mogu više vršiti tehnički pregled u Republici Srpskoj i na taj način zaobilaziti eko test.

Upravo se čita:  Тuzlanski aerodrom u pregovorima s novim kompanijama, moguć povratak giganata

Na 306. sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija usvojena je odluka o neprihvatanju dokaza o obavljenom tehničkom pregledu vozila sa stanica izvan za tehnički pregled vozila izvan područja FBiH.
U praksi to znači da stanovnici Federacije Bosne i Hercegovine više neće moći registrovati vozilo uz dokaz o izvršenom tehničkom pregledu vozila u Republici Srpskoj.

Upravo se čita:  Schmidt uputio pismo Cvijanović zbog plakata i izjave da su protesti “generalna proba”

Na ovaj način se vozačima ograničava mogućnost da izbjegnu obavezu plaćanja tzv. ekotesta.

Ispitivanje izduvnih gasova (ekotest) je obaveza prilikom tehničkog pregleda vozila koja vozače u FBiH od 2017. godine košta 36 KM. Sa druge strane ista obaveza ne postoji u RS-u.

 

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Počelo saslušanje ljekara s KCUS-a u slučaju Dženan Memić: ‘Poznata su njihova imena, a i saradnici’

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine počelo je saslušanjem ljekara sa KCUS-a u slučaju "Dženan Memić", potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba. To...

Možda vas zanima i ovo