Nedjelja, 1 listopada, 2023

U Beču uspješno operisan 18-godišnji Amer Mujčin

Preporučeno

Nakon što je Bh-index portal prvi objavio priču o teško oboljelom Ameru Mujčinu, na inicijativu njegovih prijatelja, vijest se jako brzo proširila Bosnom i Hercegovinom, ali i svijetom. Amer je trenutno učenik četvrte godine Gazi Husrev Begove medrese i nedavno mu je ustanovljena bolest zloćudnog tumora, kojeg su vrhunski doktori univerzitetske bolnice u Beču, u utorak uspješno operirali, javlja Rijaset.ba

Foto: Facebook
Foto: Facebook

VEZANO: Hitno potrebna pomoć teško oboljelom Ameru Mujčinu (18)

Upravo se čita:  Djevojci u centru Sarajeva išarali Mercedes: Kaže da nije nikoga zagradila niti nepropisno parkirala automobil

Vijest o bolesti našeg Amera i budućeg maturanta Gazi Husrev begove medrese, proširila se internetom jako brzo, tako da su potrebna sredstva koja su Ameru jako neophodna za ovu operaciju kao i dalje kemo terapije počela da se sakupljaju širom BiH, Evrope pa čak i Amerike.

Pomozimo Ameru Mujčinu

Amer Mujčin je osamnaestogodišnji mladić porijeklom iz Zenice a trenutno nastanjen u Brezi, koji je obolio od teškog oblika tumora (rabdomiosarkom paratestikularis).

Upravo se čita:  Aida koju je ubio Mersud na radnom mjestu, samo nekoliko sati prije užasa objavila 'selfie' uz pjesmu: "Naša ljubav biće priča koju priča cijeli grad…"

Amerova majka Fazila Bajterević radi u Kantonalnoj bolnici Zenica (KBZ). Žive u kući zajedno sa Fazilinim roditeljima, koji su teško bolesni. Amerov dedo je također obolio od karcionma i ide na hemoteraptije, dok je Amerova nana nepokretna, kazali su Amerovi prijatelji za Bh-index portal.

Amer je učenik četvrtog razreda Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu.

Upravo se čita:  Dalila uspješno rukuje aparatom za varenje: Govorili su – šta ćeš ti djevojka u tome

Porodica moli sve dobre ljude, koji su u mogućnosti, da pomognu u prikupljanju novaca za liječenje mladog Amera, s obzirom da je samohrana majka jedinog sina Amera sa vrlo skromnim primanjima nije u mogućnosti da plati liječenje.

Više informacija putem telefona: 062 943 622

Uplate na:

Unicredit banka: 40043723000

3389002569604312
Inostrane uplate:

SWIFT CODE: rzbaba2s

IBAN CODE: ba391612550012397793

(A.J. / Bh-index)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dvojica muškaraca pretukli 25-godišnju Amiru ispred “Binga”: Njena djeca sve to morala gledati

Još jedan nemili događaj dogodio se u Živinicama ispred TC Bingo u naselju Suha. Kako saznaje portal Crna-Hronika mlada...

Možda vas zanima i ovo