Petak, 1 prosinca, 2023

Vozačica Golfa se nije htjela skloniti Hitnoj pomoći: “Držala nas je niz Rostovo do prve velike okuke”

Preporučeno

O cijelom slučaju obaviješten je i MUP SBK koji je promptno reagirao te kaznio bahatu vozačicu

Portalu Crna-Hronika javio se tehničar Hitne pomoći SBK koji je sa svojom ekipom doživio neugodnost prilikom transporta pacijenta kojem se ukazivala hitna medicinska pomoć.

Prilikom transporta, naišli su na bahatu i nesavjesnu vozačicu putničkog automobila marke VW koja je “glumila Šumahera” te nije dozvoljavala medicinarima da je preteknu.

O cijelom slučaju obaviješten je i MUP SBK koji je promptno reagirao te kaznio bahatu vozačicu piše Crna-Hronika.

Upravo se čita:  Samoprozvani psiholog Edin Tule objavio novi video: "Enisa je sa mnom, izvukao sam je"

Današnji epilog.

Transport pacijenta Bugojno – KB Travnik HITNO. Niz Rostovo golf 7 nedozvoljava vozilu hitne pomoći pod rotacijom i sirenom da ga prestignemo. Držao nas je iza sebe od početka spuštanja niz Rostovo do prve velike okuke.

Tehničar u pratnji sam, tokom transporta pozivam 122 policija Novi Travnik objašnjavam dežurnom da nas nepropušta golf 7 i registarske tablice mu čitam sa vozila.

Upravo se čita:  Sladić ima loše vijesti za Sarajlije

Dežurni javlja da odmah šalje ekipu.

Vozač uspijeva preteći golf 7 ženska osoba je vozačica sva u čudu kad smo je prestigli. Ostali vozači uredno se sklanjaju. Susrećemo policijsko vozilo Novi Travnik pod rotacijom za svaku pohvalu. Nadam se da će dotična vozačica naučiti važnu lekciju da sanitetsko vozilo pod rotacijom i sirenom žuri jer je nečiji život u pitanju i u buduće odmah propustiti sanitetsko vozilo pod rotacijom i sirenom da prođe.

Upravo se čita:  Ljudi iz BiH odlaze jer se plate isplaćuju u “kovertama”

Građanke i građani lijepe naše BiH kad sanitetsko vozilo pod rotacijom i sirenom vidi te smakni te se u kraj nečiji je život u pitanju.

Hvala većini vozača koji poštuju sanitetsko vozilo pod rotacijom i sirenom ovi drugi poput dotične kad se desi nedaj Bože nekom njenom shvatit će kako je to kad prevoziš HITNO pacijenta a ispred tebe nesavjestan vozač/ica.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Voditeljica Merima Šemić-Prguda o napuštanju BiH: “Srce se slomi jer je to sve što vi jeste. I to je tužno. I ljuta sam, beskrajno”

Voditeljica Merima Šemić – Prguda nedavno je okrenula novi list i s porodicom napustila rodno Sarajevo i posao na...

Možda vas zanima i ovo