Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Hummels: Namjerno smo malo stali, da ne ponizimo Brazilce

Preporučeno

Germany Mats Hummels

Defanzivac njemačke nogometne reprezentacije, Mats Hummels priznao je kako su se igrači na poluvremenu protiv Brazila dogovorili da će u nastavku “stati na kočnicu”.

Na poluvremenu je bilo 5-0 za Njemačku. Brazil je bio razbijen u Belo Horizonteu, pred svojim navijačima u polufinalu Svjetskog prvenstva. Njemačka je jednom nogom već bila u finalu. U nastavku su Nijemci “zakočili”. Vidjelo se to na terenu, a sad je isto potvrdio Mats Hummels, defanzivac “elfa” i dortmundske Borussije.

– U svlačionici smo se dogovorili da ćemo profesionalno odraditi utakmicu do kraja, ali da nećemo poniziti Brazil – rekao je Hummels, prenosi Daily Mail.

Njemačka je na kraju slavila 7-1 i nanijela Brazilu najteži poraz u historiji svjetskih prvenstava. Brazilski mediji taj crni dan u Belo Horizonteu nazvali su “Mineirazo”.

– Moraš pokazati protivniku da ga poštuješ. To nam je bilo jako važno. Igrali smo 90 minuta, ali u drugom dijelu nismo htjeli ni pokušati nešto “magično”. Nakon što smo im zabili drugi gol, potpuno su se raspali, a mi smo to iskoristiti – dodaje Hummels.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas