Petak, 3 svibnja, 2024

Cokoja: Koncert Cece Ražnatović nije umjetnost nego politikanstvo i za nas je nepreihvatljiv

Preporučeno

Emir Cokoja
Emir Cokoja

Kantonalno vijeće Stranke za Bosnu i Hercegovinu Sarajevo izrazilo je nezadovoljstvo zbog najave održavanja koncerta srbijanske folk pjevačice Svetlane Ražnatović Cece, supruge ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana koji će biti održan u Istočnom Sarajevu uoči izbora u BiH.

Tim povodom danas su u Sarajevu na konferenciji za medije pozvali sve građane BiH, a prvenstveno Sarajeva na bojkot te manifestacije.

Predsjedavajući Kantonalnog vijeća Stranke za BiH Sarajevo Emir Cokoja je kazao da gostovanje te srbijanske pjevačice, kriminogene prošlosti i supruge ratnog zločinca, na teritoriji Istočnog Sarajeva odakle su brutalno ubijani stanovnici glavnog grada BiH ne doprinosi pomirenju, suživotu i koegzistenciji.

Upravo se čita:  U nastavku akcije Piramida, još dvije osobe lišene slobode

– Također, najava dolaska predsjednika RS-a Milorada Dodika govori o tome da se radi o namjernom i ciljanom podizanju međuetničkih tenzija i jeftinoj predizbornoj kampanji – kazao je Cokoja te dodao da smatra da se ne radi o umjetnosti i da je koncert neprihvatljiv zbog odnosa prema žrtvama Dobrinje i cijelog Sarajeva.

Naglasio je da se radi o čistom politikanstvu.

– Ja sam čitav rat proveo na Dobrinji, znam šta smo preživjeli s teritorije na kojoj će koncert biti održan, to je sto metara udaljenosti zračne linije, iz tog razloga i odnosa prema žrtvama dužni smo kazati da je to za nas neprihvatljivo, pogotovo u predizbornom periodu, da se ogradimo od toga jer ukoliko prihvatimo da je to normalno onda se postavlja pitanje vrijednosti i granica, ako sada spustimo ljestvicu bojim se da će u narednom periodu još više padati – akcentirao je Cokoja.

Upravo se čita:  Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Predstavnici Stranke za BiH komentirali su i problematiku javnih komunalnih usluga u Kantonu Sarajevo i diskriminaciju mladih žena prilikom zapošljavanja.

Nosilac liste za Skupštinu KS-a uime Stranke za BiH na predstojećim izborima Abid Šarić je kazao da je način direktnog sufinansiranja javnih preduzeća koji je do sada primjenjivan neodrživ.

– Smatramo da subvencije moraju biti usmjerene ka stvarnim korisnicima, onima kojima stvarno i jesu potrebne, i koje nadležne vlasti trebaju subvencionirati – naveo je Šarić.

Upravo se čita:  Hamo je prvi mještanin Gračanice kod Gacka koji je odlučio obnoviti svoju kuću: Ovo je poruka da se ne vraćamo

Kandidatkinja za Skupštinu KS-a Elvira Hošić, vezano za diskriminaciju žena prilikom zapošljavanja je kazala da još uvijek postoji diskriminacija mladih žena prilikom zapošljavanja.

– Vrlo često su izložene neugodnim i neprikladnim pitanjima prilikom intervjuiranja za posao. Već u samom startu poslovne karijere, mlade žene su izložene diskriminaciji, a samim tim su u manjem broju zaposlene u odnosu na muškarce – naglasila je Hošić.

Mišljenja je da je ravnopravnost polova od suštinskog, ključnog značaja za ekonomski razvoj jedne države.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nije uplatio novčanu kaznu ni nakon opomene: Sud Fikretu plijeni 200.000 maraka!

Fikret Hodžić, koji je pravosnažno osuđen u aferi “Respiratori” na pet godina zatvora i koji se nalazi na izdržavanju...

Još vijesti za vas