Utorak, 30 travnja, 2024

Turska donirala tri komunalna vozila za Visoko

Preporučeno

Ključeve vozila je načelnici Visokog Amri Babić uručio osobno turski premijer Recep Tayyip Erdogan

kamioni-turska

Na jučerašnjoj svečanosti u Anakari Vlada Republike Turske donirala je komunalna vozila i mašine za čišćenje gradovima širom te zemlje. Među turskim gradovima koji su primili ovu vrijednu donaciju našao se i jedan bosanskohercegovački grad, Visoko, izvještava reporter agencije Anadolija (AA).

Upravo se čita:  Bosanac (62) kao kuhar radio na crno, Njemačka će ga protjerati

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan osobno je uručio ključeve tri komunalna vozila načelnici Općine Visoko Amri Babić.

Erdogan se sam uvjerio u ispravnost doniranih kamiona. Dok je vozio jedan od njih, sa njim u kabini bila je i načelnica Visokog Amra Babić.

Svečanost je organizirana pod pokroviteljstvom Ministarstva prostornog uređenja i okoliša Turske. Tom prilikom podijeljeno je ukupno 389 komunalnih vozila i raznih mašina za čišćenje. Istovremeno, označen je početak više stotina projekata očuvanja okoliša u Turskoj.

Upravo se čita:  “Ništa mi nije teško” Dječak iz Bosanskog Petrovca je glava domaćinstva nakon smrti oca, od četvrte godine vozi traktor

Premijer Erdogan kazao je da su predstavnicima 311 turskih općina, iz 21 turske pokrajine, donirana ukupno 332 kamiona za odvoz smeća, 55 revizornih vozila, te dva vozila za čišćenje kanalizacija, a sve to u ukupnoj vrijednosti od 60 miliona turskih lira.

(Anadolija)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas