Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Propala prva runda pregovora sa Halilhodžićem

Preporučeno

vaha-halilhodzic

Delegacija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine večeras je u Makarskoj razgovarala s proslavljenjim bh. nogometnim stručnjakom Vahidom Halilhodžićem o mogućnosti njegovog preuzimanja nogometne reprezentacije BiH.

S Halilhodžićem su pregovarali predsjednik Saveza Elvedin Begić, potpredsjednik Ivan Beus, član Odbora za posredovanje i savjetovanje Sead Kajtaz i generalni sekretar Jasmin Baković.

Kako javlja portal Reprezentacija.ba, Halilhodžić nije prihvatio, ali ni odbio ponudu Nogometnog saveza BiH, a nova runda pregovora s renomiranim strategom će biti obavljena u subotu.

Upravo se čita:  Napravljen korak naprijed ka obaveznoj neradnoj nedjelji i neradnim praznicima za trgovce u FBiH

Halilhodžić je zadnji angažman imao u turskom Trabzonsporu, gdje se nije dugo zadržao, a prije toga je na svjetskom prvenstvu u Brazilu s mnogo uspjeha predvodio selekciju Alžira koja je plasmanom u osminu finala postigla svoj naveći uspjeh na svjetskoj smotri.

Javnost u BiH se nada da bi eminentni bh. strateg mogao preuzeti seniorsku nogometnu selekciju BiH, koja se nalazi u nezavidnoj situaciji u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2016. godine sa samo dva osvojena boda iz četiri odigrane utakmice.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas