Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Jednostavnim trikovima se riješite ispucalih usana

Preporučeno

Hladni zimski dani donose i probleme s ispucanom i oštećenom kožom, posebne oko usana. Kako biste izbjegli peckanje i bolne, ispucale usne, primijenite ove jednostavne i prirodne trikove.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Shea puter

Shea intenzivno hrani kožu, a najbolje djeluje na ispucalim područjima. Shea kožu hidrira, a prepun je vitamina koji liječe i hrane kožu. Redovno ga koristite, utrljajte na usne ujutru i navečer i nećete imati probleme.

Šećer

Kako biste imali meke i nježne usne, piling je vrlo važan. Šećer je odličan i prirodan način da pilingujete usne. Međutim, ako trik sa šećerom koristite prečesto možete prouzrokovati iritaciju kože. Pronađite piling koji sadrži šećer ili ga napravite sami kod kuće miješanjem šećera i ulja, prenosi Blic.rs.

Krastavac

Ako su vam usne suhe, svježi krastavac će ih uspješno “umiriti”. Kupite balzam koji sadrži ekstrakt krastavca ili ga jednostavno napravite – uzmite svjež krastavac, nasijecite kriške i stavite na desetak minuta.

Kokosovo ulje

Ako koristite kokosovo ulje, usne će vam biti mekane, a ispucana područja brzo će se oporaviti. Odlična stvar je i ta da je kokosovo ulje dovoljno nanijeti jednom dnevno. Kokosovo ulje koristite za posebno hladne dane – nanesite tanak sloj ulja na područje usana i izbegavajte oblizivanje.

Aloe Vera

Aloe vera je odlično ljekovito sredstvo koje superbrzo oporavlja kožu. Aloa je odlična za ispucale usne, jer hladi kožu. Ispucane usne obično peckaju i bole, a nanošenjem aloe vere osjećat ćete olakšanje.

(Oslobođenje)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas