Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Dunja Ilić: Primila sam islam, ali ne zbog dečka

Preporučeno

Poznata beogradska pjevačica Dunja Ilić, koja je u oktobru prošle godine, prelaskom na islam i preseljenjem u Sarajevo, digla prašinu.

Dunja Ilić (Foto: Dnevni avaz)
Dunja Ilić (Foto: Dnevni avaz)

Ova 21-godišnjakinja iza sebe ima dva studijska albuma, autor je tekstova koje pjeva, a za većinu singlova potpisuje i kompozicije.

Dunja ističe da potječe iz ugledne beogradske porodice, u kojoj je majka pravnica, otac ekonomista i biznismen, a da i u Sarajevu ne živi bez podrške, piše Avaz.

– Oduševljena sam toplim prijemom Sarajlija. Za kratko vrijeme stekla sam veliki broj prijatelja i veoma sam sretna, jer je ovo grad u koji sam se zaljubila još prije pet godina. Sviđa mi se i što je ovdje život malo sporiji nego u Beogradu – tvrdi Ilić.
Iako su brojni mediji tvrdili da se u BiH preselila zbog prelaska na islam, Dunja tvrdi da to nije ključni razlog i da je, između ostalog, željela i da se odvoji od roditelja i potpuno osamostali.

Upravo se čita:  Pjevačica iz Srbije prošla na crveno i zakucala se u autobus: Isplivali detalji saobraćajne nesreće, evo koja kazna joj prijeti

– Dugo sam bila na relaciji Beograd – Sarajevo, jer ovdje živi momak s kojim sam se dugo zabavljala, a upoznala sam ga u Crnoj Gori. Nije tačno ni da sam ovdje prihvatila islam. To se desilo u jednoj džamiji u Sjenici i moj bivši momak, kojeg sada smatram najboljim prijateljem, nema nikakve veze s tim. Nisam osoba koja bi se ikada prilagođavala bilo kome, a kamoli kada je u pitanju nešto tako veliko.

Upravo se čita:  Pjevačica iz Srbije prošla na crveno i zakucala se u autobus: Isplivali detalji saobraćajne nesreće, evo koja kazna joj prijeti

Beograđanka je ovih dana naišla na prvo razočarenje u Sarajevu, zbog čega će, vjerovatno, pokrenuti i sudsku tužbu. Naime, unajmljeni stan na Grbavici Ilić je trebala napustiti jučer, a privremeni smještaj potražila je kod prijatelja, piše pomenuti list

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas