Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Meggle mlijeko iz Bihaća je ispravno

Preporučeno

Kao što je javnost već upoznata, nakon prvih indicija o prisustvu Aflotoksina M1 u brojnim vrstama mlijeka koje se nalazi u prodaji širom regije, kompanija Meggle angažirala je nekoliko laboratorija kako bi utvrdila ispravnost svoga mlijeka.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Nalazi više evropskih laboratorija nedvojbeno pokazuju kako su proizvodi Meggle bihaćke mljekare ispravni za konzumaciju.

Među institutima koje su analizirale uzorke Meggle proizvoda je i akreditirani njemački laboratorij MUVA KEMPTEN, koji je, prema veoma pouzdanoj HPLC metodi analiza, ustanovio da su Meggle mlijeko, svježi sir i jogurt u potpunosti u skladu sa Pravilnikom o maksimalno dozvoljenim količinama za određene kontaminante u hrani, odnosno da ne sadrže nedozvoljene količine Aflatoxina M1.

Iz mljekare Meggle Bihać saopćeno je:

“Svakodnevno analiziramo sirovo mlijeko koje ulazi u našu mljekaru u Bihaću i sa odgovornošću uvjeravamo kupce i potrošače da je ono u potpunosti u skladu sa pravilnikom. To znači da u mlijeku naših domaćih farmera nema nedozvoljene količine Aflatoxina M1”.

Analize Meggle mlijeka i drugih Meggle proizvoda uradili su i laboratoriji iz Italije, a rezultati potvrđuju da su bihaćki Meggle proizvodi sigurni za konzumaciju.

Meggle želi naglasiti da se, uz svaku novu isporuku Meggle proizvoda, trgovačkim lancima i distributerima dostavlja uredna dokumentacija iz navedenih laboratorija, te da s obzirom na to, potrošači mogu biti sigurni u njihovu ispravnost.

U prilogu ovog saopštenja iz kompanije Meggle kao dokaz dostavljeni su i rezultati analize Laboratorije MUVA KEMPTEN.
(Haber.ba)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas