Subota, 4 svibnja, 2024

Evropski desničari u Beču govorili o prijetnji islamizacije za Evropu

Preporučeno

evropski-desnicari-u-becu-govorili-o-prijetnji-islamizacije-za-evropu_1427536164

U glavnom gradu Austrije Beču održani su protesti protiv Geert Wildersa, lidera Stranke za slobodu (PVV).

Wilders je na poziv predsjednika desničarske Stranke slobode Austrije (FPO) Heinz-Christian Strache stigao u Beč. U palatu Hofburg gdje je trebao održati govor, Wilders je ušao na sporedna vrata.

Wilders i lider FPO-a Heinz-Christian Strache u palati su navodno održali govor na temu “Islamizacija kao prijetnja Evropi”.

Članovi i aktivisti nekoliko nevladinih udruženja okupilo se ispred palate, gdje su održali proteste protiv esktremne desnice i Wildersa. Oko 100 osoba nosili su transparente na kojima je pisalo “Politika mršnje protiv muslimana. Ne u moje ime”. Okupljeni su također uzvikivali slogane kao što su “Nacisti i rasisti napolje”.

Zastupnica iz reda Stranke zelenih Alev Korun, koja je učestvovala na protestima, kazala da partije esktremne desnice dijeli društvo.

“Sastanak u palati je nastavak politike esktremne desnice koje dijeli društvo i zavađa ljude”, rekla je Korun.

Naglasila je da desničarska Stranka slobode Austrije (FPO) koristi politiku mržnje protiv muslimana kako bi prikupila glasove.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Zaharova: Rusija zahtijeva od autora Rezolucije o Srebrenici da povuče dokument

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova kazala je da se Rusija zalaže za povlačenje Nacrta rezolucije o Srebrenici,...

Još vijesti za vas