Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Tako je govorio Tuđman: Tito zaslužan za formiranje Hrvatske

Preporučeno

20150329135353_296723

Da nije bilo Tita, Jugoslavija bi bila obnovljena kao monarhija s jakim pročetničkim elementima, a Hrvati potčinjeni kao nacistički kolaboracionisti, govorio je bivši hrvatski predsjednik Franjo Tuđman a prenosi zagrebački list “Globus”.

List prenosi sjećanja na razgovore s Franjom Tudmanom koje je osamdesetih godina vodio Velimir Visković, književni kritičar i urednik Enciklopedije Krležijane.

“Da nije bilo njegove antifašističke borbe, Jugoslavija bi bila obnovljena kao monarhija s jakim pročetničkim elementima, jer bi četnici i Izbjeglička vlada bili prihvaćeni kao dio Savezničke koalicije, a Hrvati bi bili potčinjeni kao nacistički kolaboracionisti”, preneo je Visković u autorskom tekstu Tuđamanove riječi o Titu.

Upravo se čita:  Dvoje maloljetne djece ostalo bez majke: Ovo je žena koja je preminula nakon što ju je ljekar pustio na kućno liječenje

Proteklih dana veliku pažnju medija je izazvala je odluka hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o uklanjanju Titove biste iz Predsjedničkih dvora na Pantovčaku.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas