Petak, 3 svibnja, 2024

Slavonci o masakru u Srbiji: To je posljedica neprocesuiranja zločinaca!

Preporučeno

Ubica Ljubiša Bogdanović (60) bio je 1991. godine sudionik ratnih zbivanja u Slavoniji. Za AA govore predstavnici braniteljskih i udruga stradalnika

slavonci-o-zlocinuPetar Janjić Tromblon, predsjednik Udruge ratnika hrvatskog obrambenog rata kazao je u razgovoru za agenciju Anadolija (AA) kako ga ne iznenađuje činjenica da je pripadnik srpskih snaga Ljubiša Bogdanović, koji je 1991. godine učestvovao u ranim zbivanjima na području Slavonije u Hrvatskoj, izvršio masakr u kojem je stradalo 13 osoba.

Pogotovo zbog, kako kaže, činjenice šta se sve dešavalo u Slavoniji tokom agresije na Hrvatsku.

Janjić je proveo devet mjeseci u koncentracionim logorima u Srbiji i poznati su mu mnogi užasi koje su počinili pripadnici srpskih paravojnih snaga potpomognuti bivšom Jugoslavenskom narodnom armijom (JNA).

Upravo se čita:  Na granici BiH i Hrvatske: Ženu ugrizao poskok dok je brala mladi luk, hospitalizirana u Splitu

”To veliko ubojstvo počinio je pripadnik srbijanskih snaga koji je sudjelovao u terorističkom udaru i agresiji na Republiku Hrvatsku. Ta osoba je potpuno identična broju od 25 tisuća četnika koji imaju potpuno istu socijalnu anamnezu i koji predstavljaju pravni i sigurnosni problem za Srbiju. Slobodan sam reći da su pripadnici srpskih snaga koji su ratovali i u Bosni i Hercegovini, isto tako opasni, a njih ima 15 do 20 tisuća. Oni su učestvovali u napadima na Hrvatsku, a danas žive kao građani BiH. Počinili zločine u Hrvatskoj i BiH, a da ih pravosuđa nijedne države nisu pozvali na odgovornost. Apsurd je da su poznata njihova imena i nedjela”, kazao je Janjić za agenciju Anadolija.

Upravo se čita:  Zaove napale i pretukle snahu pa je istjerale iz bratove kuće

Smatra da bi Hrvatska, Srbija i BiH morali ukloniti takve osobe s ulica u zaštiti građana koji ”slobodno šetaju i odgajaju djecu”.

”Kakva je ekonomska situaciju u sve tri države, u Hrvatskoj, BiH i Srbiji, treba se bojati pojedinačnih i skupnih terorističkih udara. Razlog je što te zločinačke formacije i pojedinci nikada nisu sankcionirani. Kriza je proces koji ne možemo riješiti u kraćem vremenskom periodu. Ekonomska kriza vodi u socijalnu, a socijalna u opasne vode”, kazao je Janjić.

Upravo se čita:  Dvoje maloljetne djece ostalo bez majke: Ovo je žena koja je preminula nakon što ju je ljekar pustio na kućno liječenje

Igor Gavrić, čelnik Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata kaže da je masakr u Srbiji, očito, posljedica činjenice da mnogi zločinci nisu procesuirani od strane Haškog tribunala, kao i sudova u Srbiji i Hrvatskoj.

”Samo u gradu Vukovaru imamo više od 5.000 žrtava. Nitko do dan danas nije odgovarao, nije osuđen za sve te žrtve. Govorim samo o Vukovaru, a da ne govorimo o kompletnoj agresiji na Republiku Hrvatsku. Mislim da se te osobe moraju maknuti s ulice. Te osobe se moraju procesuirati i staviti pred sud pravde iz pijeteta prema žrtvama zločina”, kazao je Gavrić za agenciju Anadolija.

(Anadolija)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Evropsko vijeće za pelet upozorilo na prevare kupaca u Bosni i Hercegovini

Iz Evropskog vijeća za pelet (European Pellet Council) su saopćili da su sve češće zabrinuti zbog prevara kupaca peleta...

Još vijesti za vas