Subota, 27 travnja, 2024

Stravična nesreća kod Gračanice: Dva tinejdžera poginula, drugoj dvojici se doktori bore za život

Preporučeno

Dvojica mladića su poginula, a dvojica su teško povrijeđena u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dva sata iza ponoći dogodila u naselju Stjepan Polje kod Gračanice. Oni su automobilom Passat velikom brzinom udarili u stub električne rasvjete, nakon čega se automobil prevrnuo.

Foto: Bportal
Foto: Bportal

Vozač je izgubio kontrolu nad vozilom, udario u armirano-betonski stub električne rasvjete, prepolovio ga i iščupao iz zemlje. Dva mladića u smrskanom automobilu, Mirza Konjić (18) i Damir Buljić (19), su i pored pomoći mještana okolnih kuća podlegli na licu mjesta.

Upravo se čita:  Akcija “Piramida”: Više od 150 policajca vrši pretrese na 16 lokacija u BiH

Druga dvojica ozlijeđenih, Omer Habibović (18) i A. H.(17) prevezeni u Univerzitetsko klinički centar Tuzla sa teškim povredama.

Obojica su smješteni u Kliniku za anesteziologiju i reanimatologiju UKC-a Tuzla i životnu su ugroženi.

– Oba pacijenta imaju teške povrede i trenutno su priključeni na aparate za disanje, kazala je za Bportal.ba Ersija Ašćerić iz press-službe UKC-a Tuzla.

Upravo se čita:  Uskoro stiže zatopljenje, temperature će biti prave ljetne

Uviđaj na mjestu nesreće obavila je kantonalna tužiteljica, koja je dala nalog da se obavi obdukcija poginulih. Uzroci nesreće bit će utvrđeni istragom.

Izvor: Bportal

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li postoji način da potrošači u BiH izbjegnu poskupljenje struje

Elektroprivreda BiH, koja snabdijeva strujom oko 732.000 domaćinstava u ovom bh. entitetu, prije dvadeset dana je predložila podjelu potrošača...

Još vijesti za vas