Subota, 27 travnja, 2024

Tužilaštvo BiH vodi istragu protiv Banke Srpske

Preporučeno

Nezavisni revizor tvrdi da je jedina javna komercijalna banka u RS, Banka Srpske, godinu završila sa gubitkom od 17 miliona KM.

Vlasti negiraju sve glasnije spekulacije da bi i ova mogla da prođe kao Bobar banka, odnosno, da bi mogla biti likvidirana.

Specijalno tužilaštvo RS vodi obiman predmet u slučaju milionskih zloupotreba u bivšoj Balkan investment banci, preko koje je vršeno isisavanje novca za litvansku UKIO grupu, čiji su čelnici osumnjičeni i u aferi Birač.

Upravo se čita:  Pogledajte kako izgleda vježba Oružanih snaga BiH sa američkim vojnicima

No, istraga godinama tapka u mjestu, zbog sumnji da je i vrh RS umiješan u kriminalni vrtlog.

– Državno tužilaštvo vodi istrage – kratko su potvrdili u Tužilaštvu BiH odgovarajući na pitanja o predmetima u vezi Banke Srpske, Bobar Banke, i istrazi protiv bivšeg premijera RS Aleksandra Džombića.

Banka je plasirala 166 miliona kredita od čega je više od četvrtine “loših”.

Upravo se čita:  Studenti u FBiH bi uskoro mogli legalno raditi i studirati: Prvi korak načinjen, donosimo detalje

Banka prema nezvaničnim informacijama nema minimum od 15 miliona za poslovanje, a Agencija za bankarstvo RS u roku od 45 dana, treba da predloži sanacione ili pak likvidacione mjere, piše “N1”.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nastavljena akcija oduzimanja nelegalnog oružja: Kod Bosanske Gradiške pronađeno vojno naoružanje

U nastavku akcije "Kolibar" koja je usmjerena na oduzimanje ilegalnog oružja i naoružanja te eksplozivnih naprava, policijski službenici Ministarstva...

Još vijesti za vas