Srijeda, 15 svibnja, 2024

Blaži Grkoviću nudili da uđe na “Farmu” i da snimi reklamu

Preporučeno

Napad medvjeda, hrabrost i snaga iskazane u borbi na život i smrt zauvijek su promijenili život Blaže Grkovića iz sela Vrba kod Gacka. Ovaj radnik Termoelektrane Gacko i hercegovački gorštak koji na planinskim katunima uzgaja ovce, prije dvije godine uspio je savladati medvjeda koji ga je napao u blizini sela Izgore ispod Volujaka.

Sjećanje na žestok okršaj koji je trajao nekoliko minuta, a Blaži se činio kao cijela vječnost, čuvaju ožiljci, ali i svakodnevne šale i čestitke koje prima.

– Vazda se priča o tome. Gdje god dođeš svaki dan te neko podsjeti na to – kaže Blažo za “Avaz”, prisjećajući se jutra kada je na udaljenosti od desetak metara ugledao dva medvjeda.

Upravo se čita:  Građane iznenadile zmije u parku u Bihaću

Prvi je prošao, a drugi je krenuo u napad i ugrizao ga za nogu. U strahu je, govori, dobio novu snagu i uspio savladati životinju.

O Blažinom podvigu mjesecima je brujao cijeli region pa je, čim je zaliječio rane, dobio poziv da učestvuje u šouu realnosti “Farma”, a kasnije su stigle i ponude za snimanje reklama.

– Za “Farmu” sam prošao u prvom krugu neke psiho testove, a na pregledu glave i kostiju našli su mi dva polomljena zuba. Ali, ipak sam shvatio da je bolje da ne učestvujem, jer možda to i nije za mene. Za reklamu sam potpisao ugovor s fabrikom vode iz Čajniča, ali čini mi se da je to propalo. ma ne sikiram se ja ništa – uz osmijeh priča Blažo Grković.

Upravo se čita:  Bivši premijer se oglasio iz "Vojkovića": Naši penzioneri opet stavljeni na marginu, a nametnuta vlast morala bi im odgovoriti gdje je potrošila 79,5 miliona KM

Novinarske ekipe koje su dolazile u selo davno je prestao brojati, a priča o hrabrom Hercegovcu obišla je sve kontinente.

Ali, od slave se ne živi pa se Blažo vratio napornom radu, ali i sretnom životu sa svojom porodicom. I liječenju, jer će zbog problema s nervom na desnoj ruci vjerovatno morati na operaciju u Beograd.

Medvjedi na katunima i dalje prave štete, ali Blažo im nije neprijatelj jer, kako kaže, i s onim prvim bi se nekako “dogovorio” da ga nije napao. Ali, ne razumiju to iz Udruženja za zaštitu životinja pa su ga tužili zbog ubistva medvjeda i tražili da plati 20.000 KM. Sud je, međutim, uvažio kontratužbu Blaže Grkovića zbog pretrpljenih povreda i straha te mu prvostepenom presudom odredio odštetu od 15.000 KM.

Izdvajamo

Izdvajamo

Ryanair najavljuje snažan rast na Balkanu: Ciljaju na 11 miliona prevezenih putnika ove godine

Irska niskotarofna aviokompanija Ryanair najavila je nastavak snažnog rasta na Balkanu, pri čemu je njen izvršni direktor Michael O’Leary,...

Još vijesti za vas