Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Kućna medicina koja pomaže u liječenju prehlade

Preporučeno

Ponovo počinje dio godine kada se borimo protiv prehlade, ali možda uz malu pomoć kućne medicine možete lakše da je prebrodite.

Probajte ove metode:

Inhalacija: Inhalacijom eukaliptusa i nane pročistićete začepljene disajne puteve, a postoji čak i šansa da ubrzate oporavak od prehlade.

Sve što vam treba je vruća voda u koju ćete dodati pomenuta eterična ulja. Dovoljno je svega nekoliko kapi. I onda na starinski način: pokrijte posudu i svoju glavu peškirom, pa dišite duboko.

Postoji i lakša varijanta: natopite peškir sa eteričnim uljem i stavite ga u kadu prije tuširanja. Vruća voda će stvoriti fina isparenja.

Začinite hranu: Neki začini pomažu kod prehlada i gripa. Na primjer, bijeli luk i kurkuma. Bijeli luk će osnažiti organizam u borbi protiv mikroba, a indijski šafran smanjiće upale.

Med: Naravno, svi znamo da je dobro jesti med kad smo bolesni, a i kad nismo, ali med može da posluži umjesto šećera i tako da poboljša niz namirnica koje bi nam inače zbog bolesti bile bezukusne. Med nije dobro staviti odmah u tek skuvani čaj jer će toplota djelimično poništiti njegova ljekovita svojstva.

Povećajte vlagu u stanu: Razne prehlade i grip posebno dobro uspijevaju baš zimi jer je vazduh suvlji. Zato nabavite nešto sa čime ćete povećati vlagu u stanu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas