Nedjelja, 12 svibnja, 2024

Prijedlog zakona o konverziji kredita u švicarskim francima u KM skinut s dnevnog reda

Preporučeno

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas na sjednici neće razmatrati Prijedlog zakona o konverziji kredita u švicarskim francima u konvertibilne marke, čiji je predlagač delegat Mario Karamatić.

Naime, predsjedavajući Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović je prilikom utvrđivanja dnevnog reda predložio da se za narednu sjednicu odgodi razmatranje tog prijedloga zakona.

Upravo se čita:  “Ovo je početak kraja Milorada Dodika! Ukoliko provede Izborni zakon RS slijedi još jedan postupak i moći će mu zabraniti javne funkcije”

Umjesto razmatranja ove tačke, predložio je da se delagati izjasne o zaključku prema kojem bi Dom naroda PSBiH pozvao vlade entiteta i Distrikta Brčko da hitno dogovore principe rješavanja pitanja konverzije kredita u švicarskim francima, uvažavajući činjenicu da je neophodno da se agencije za bankarstvo entiteta i Distrikta Brčko aktivno uključe u rješavanje ovog pitanja te da se dođe do rješenja koje će, s jedne strane garantirati pravnu sigurnost, a s druge osigurati primjenu zakona na cijeloj teritoriji BiH.

Upravo se čita:  Stopirane 1,2 milijarde KM za RS: Satler optužio Dodika za eskalaciju krize u BiH

Nakon ovog prijedloga Klub hrvatskih delegata je zatražio 15-minutnu pauzu radi konsultacija.

Poslije pauze odlučeno je da se ova tačka ne nađe na dnevnom redu današnje sjednice.

Izdvajamo

Izdvajamo

Monumentalni spomenik ‘Krila slobode’ bit će otkriven 8. juna na brdu Žuč

Spomenik "Krila slobode" na Žuči bit će svečano otkriven 8. juna, najavio je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić....

Još vijesti za vas