Subota, 18 svibnja, 2024

Da li je Enes pucao u autobus zbog svog oca koji je vozač u GRAS-u?

Preporučeno

Šahin Omeragić, otac Enesa Omeragića koji je sinoć ubio dva pripadnika OS BiH u kladionici u Rajlovcu, a zatim pucao na autobus GRAS-a koji je na stajalištu primao putnike, a zatim izvršio saomubistvo u porodičnoj kući u naselju Sokolje, zaposlen je upravo u ovom preduzeću, potvrdio je za agenciju Patria Avdo Vatrić, direktor GRAS-a.

Iako su se tokom dana pojavile špekulacije da je Šahin Omeragić navodno u penziji, ali zbog neplaćenih doprinosa i drugih obaveza nije mogao ostvariti novčana primanja, Vatrić je tu informaciju demantirao.

Upravo se čita:  Nova tragedija u BiH: Poznat identitet motocikliste koji je stradao danas na magistralnom putu M-4,2

– Šahin Omeragić je uposlenik GRAS-a, radi kao vozač, ali je na bolovanju – kazao je Vatrić za Patriju.

U svakom slučaju indikativno je da je napadač nakon što je ubio pripadnike OS BiH iz automatske puške pucao po autobusu, ali na svu sreću žrtava nije bilo, a nekoliko osoba je povrijeđeno od krhotina stakla kao i još jedan pripadnik OS BiH Dževad Ljukovac. U tom momentu putnici su ulazili u autobus, a Omeragić je pucao u staklo prvih vrata i dijagonalno čitavom dužinom. Polomljena su stakla, a jedan od metaka završio je i u krovnoj konstrukciji.

Upravo se čita:  Tragedija u BiH: Dizalica pala prilikom popravke kamiona, muškarac preminuo u Domu zdravlja

Inače, njegov otac danas je u razgovoru za bh. medije kazao da nije bio blizak sa sinom, kao i da mu je više žao vojnika koje je ubio nego vlastitog sina kojem neće otići na dženazu, piše NAP.

Izdvajamo

Izdvajamo

Sprema se novo poskupljenje i udar na džepove građana: Mnogima se neće svidjeti

Pred građanima BiH sasvim izvjesno je novo poskupljenje, koje se neće svidjeti mnogima, vjerovatno većini ljudi u državi. Naime, jedan...

Još vijesti za vas