Petak, 10 svibnja, 2024

Dodik u trodnevnoj posjeti Kini

Preporučeno

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, u naredna tri dana boraviće u Pekingu gdje će učestvovati u radu investicione konferencije.

Dodik je rekao da ga je interes potencijalnih kineskih investitora opredijelio da otputuje u Kinu.

“Tokom posjete ohrabriću investitore da se uključe u podršku projektima u Republici Srpskoj”, naglasio je Dodik.

Predsjednik Dodik,u okviru posjete Sankt Peterburgu, sastao se s privrednicima i rukovodstvom preduzeća za proizvodnju turbina i opreme za hidroelektrane i termoelektrane.

Upravo se čita:  Ambasada SAD-a poručila zemljama partnerima koji su izloženi ruskom pritisku: "NATO vas čuje!"

Dogovoreno je da do kraja januara stručnjaci ruske kompanije dođu u Republiku Srspku i procijene kakave bi rekonstrukcije trebalo učiniti na opremi termoelektarna Gacko i Ugljevik, kako bi se postigla bolja i sigurnija proizvodnja električne energije. Predsjednik Srpske sastao se i sa ruskim bankarima i razgovarao o potencijanim investicijama u Republiku Srspku.

Predsjednik Dodik dogovorio je na Četvrtom međunarodnom kulturnom forumu u Sankt Peterburgu posjetu predstavnika slovenskih zemalja Banjaluci u junu naredne godine. Dodik je u okviru foruma prisustvovao Trećem međunarodnom kongresu “Sankt-Peterburg i slovenski svijet” pod pokroviteljstvom gubernatora Sankt Peterburga Georgija Poltavčenka, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Ako ste dobili veće račune za struju, iz Elektroprivrede kažu da niste

Građanima u Federaciji Bosne i Hercegovine koji se snabdijevaju električnom energijom preko Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH sa kašnjenjem pristižu...

Još vijesti za vas