Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Voz udario u kombi i gurao ga 100 metara po šinama

Preporučeno

U mjestu Ormanica kod Srebrenika jučer oko 16:00 sati došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je voz Željeznica FBiH udario u kombi vozilo.

U petak oko 15.00 sati na pružnom prijelazu u Ormanici kod Srebrenika dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je povrijeđena jedna osoba. Na pružnom prijelazu, na kojem je saobraćaj reguliran znakom „stop“ i „Andrijevim križem“, pod još neutvrđenim okolnostima teretni voz koji je saobraćao na relaciji Brčko-Srebrenik-Doboj, kojim su upravljali R.B. iz Srebrenika i B.J. iz Tuzle, udario je kombi marke Fiat (M56-E-106) brze pošte firme Euro-Ekspres iz Banje Luke za čijim upravljačem je bio M.S. iz Brčkog.

Upravo se čita:  Poznati detalji stravičnog zločina u BiH: Ubica pozvao kćerku i rekao da će joj ubiti majku

56a260f9-0780-45d8-92ce-7d540a0a0a64-nezgoda-ormanica-718x446Od siline udara na kombiju je otpao desni prednji točak, a nakon sudara lokomotiva je motorno vozilo po tračnicama gurala blizu 100 metara. Na kombiju je pričinjena veća materijalna šteta, a vozač, koji je bio sam u vozilu, nakon ukazane prve pomoći u Hitnoj službi Doma zdravlja Srebrenik prevezen je na Odjel hirurgije UKC-a Tuzla čiji se ljekari nisu izjasnili o težini povreda.

Upravo se čita:  Tragedija u BiH: Dizalica pala prilikom popravke kamiona, muškarac preminuo u Domu zdravlja

Sretnu okonost u ovoj nezgodi predstavlja to što je lokomotiva udarila u desnu stranu kombija u blizini suvozačevog sjedišta na kojem nije bilo putnika. Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Odjela kriminalističke policije PS Srebrenik koji rade na dokumentovanju ove nezgode.

Izdvajamo

Izdvajamo

Hiljade adresa i brojeva bh. građana objavljeno na internet imeniku: Na meti bio i poznati bh. meteorolog

Privatni brojevi telefona i adrese oko 10.000 građana Bosne i Hercegovine objavljeni su – bez njihovog pristanka – na...

Još vijesti za vas