Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Ana Babić primila plaketu jer je podržala projekat sunećenja djece Podrinja

Preporučeno

U znak zahvalnosti za dosadašnju saradnju i doprinos realizaciji projekta “Budućnost počinje sa djetetom” predsjednik Udruženja „Izmirli Bosnaklar Dernegl“ (Bošnjaci Izmira) Hamza Yavuz je u pratnji predsjednice Udruženja „Balkader Bursa“ Hajrije Kosova uručio je jučer plaketu predsjedavajućoj Skupštine KS Ani Babić.

Sa njima u posjeti su bili i prof. dr. Hazim Bašić i predsjednik KUD “Bulbul” Sahudin Kačar, koji su nosioci organizacije domaćinstva za goste iz Turske. Projektom je predviđena svečanost povodom sunećenja djece u Podrinju u 2016. godini, a koja će se održati u Omladinskom centru u Srebrenici, 28. maja 2016. godine.

Upravo se čita:  Zastupnica Arijana Memić tražila da se policiji zabrani sjedenje u kafićima tokom radnog vremena, stigao odgovor od policije

“Zahvaljujemo se na dosadašnjem razumijevanju koje ste imali za sve naše ideje i aktivnosti, te se nadamo nastavku naše uspješne saradnje i u budućnosti” – rekao je između ostalog predsjednik Yavuz obračajući se predsjedateljici Babić.

Predsjedateljica Babić se zahvalila na uručenom priznanju, kao i na dobrodošlici koju su joj priredili gosti iz Turske prilikom njene ranije posjete ovoj prijateljskoj državi. Istakla je neophodnost za produbljivanje saradnje naročito u oblasti prava ženske populacije koja je između ostalih jedna od glavnih preokupacija predsjednice Udruženja Kosove, te joj je tom prilikom uz ostale prigodne poklone uručila i knjigu Irfana Ajanoviča “Molila sam ih da me ubiju – zločin nad ženom Bosne i Hercegovine”.

Upravo se čita:  Policija: Ukoliko ste poslovali sa Sanjinom Avdićem odmah nas kontaktirajte!

“Smatram da trebamo zajednički raditi kako bi unaprijedili položaj žena u društvu naše dvije države, a osim povećanja učešća i uloge žena u političkom životu i na mjestima donošenja odluka, jedan od prioriteta je i širenje istine o verbalnom i fizičkom nasilju nad ženama i djevojčicama, a naročito za vrijeme konfliktnih i ratnih situacija, što je nažalost jedna od bolnih činjenica koje su se dogodile tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, a koja će zauvijek ostati urezana u povijesti naše države”, rekla je predsjedateljica Babić.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas