Utorak, 18 lipnja, 2024

Bivša supruga napadača iz Orlanda tvrdi da je bio nestabilan i mentalno bolestan

Preporučeno

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je da je motiv „najkrvavije pucnjave u američkoj historiji“ još uvijek nepoznat, ali da Federalni istražni biro (FBI) u istrazi slučaj tretira kao teroristički čin, javlja Anadolu Agency (AA).

„Još nismo došli do zaključka šta bi mogao biti motiv napadača. I dalje prikupljamo informacije i vodimo otvorenu istragu, ali jedno je sigurno, a to je da je napadač bio pun mržnje“, izjavio je Obama u obraćanju naciji nakon jučerašnjeg oružanog napada u noćnom klubu u Floridi u kojem je ubijeno najmanje 50, a ranjene 53 osobe.

Policijski zvaničnici iz grada Orlando u kojem se desio napad su saopćili da je napadač identificiran kao Omar Mateen, a njegova bivša supruga Sitora Yusufiy je sinoć kazala da je Mateen bio „nestabilna“ osoba i „mentalno bolestan“.

„U početku je bio normalan lik koji je mario za porodicu i volio se šaliti i zabavljati. Međutim, nakon nekoliko mjeseci braka sam uvidjela da je nestabilna osoba. Shvatila sam da je bio bipolarnog karaktera i da bi se tek tako naljuti. Tada sam se počela brinuti i za svoju sigurnost“, kazala je Yusufiy.

Ističući kako ju je zlostavljao fizički i psihički, Yusufiy je kazala da ju je iz tog braka izvukla i spasila njena porodica.

Na mjestu napada u toku je opsežna istraga o detaljima jednog od najkrvavijh napada u historiji SAD-a. Istraga se vodi uz pojačane mjere sigurnosti.

Sinoć su se stotine ljudi okupile ispred noćnog kluba u kojem je izvršen napad i odale počast stradalima.

U znak odavanja počasti stradalim žrtvama sinoć je i u New Yorku ugašeno svjetlo u kompleksu zgrade The Empire State Building.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Velike gužve na izlazu iz BiH, na ovim graničnim prijelazima se čeka najduže

Na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Deleuša duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz...

Još vijesti za vas