Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Crnogorci poručuju: Mi vam nećemo tražiti 100 eura na dan!

Preporučeno

Crnogorska turistička zajednica trlja ruke. Službenici ove institucije jučer su u Sarajevu bili zadovoljni ponašanjem svojih hrvatskih kolega koji do apsurda dovode primjenu instrukcija iz Brisela, piše Avaz.

budva-plazaPrema tim instrukcijama, jasno je propisano da se od putnika koji ulaze u EU ne traži 100 eura za svaki dan boravka, naprimjer, već da svako ko unosi više od 10.000 eura to treba prijaviti na granici.

Upravo se čita:  Vremenska prognoza za naredne dane: Malo kiše, malo sunca

– Mi ne tražimo 100 eura na pokaz za svaku osobu koja ulazi u Crnu Goru. Niti ćemo to tražiti. Za odmor u Crnoj Gori treba vam važeća lična karta ili pasoš za maloljetno dijete i to je zahtjev EU kojeg se moramo pridržavati. Sve ostalo je kako je i do sada bilo, a naše su cijene povoljnije nego u Hrvatskoj u svakom slučaju. One su na nivou prošlogodišnjih – kazao je Faruk Čaluk iz Turističke zajednice Crne Gore u Sarajevu, a citira ga Avaz

Upravo se čita:  U aprilu povećan broj blokiranih računa bh. poslovnih subjekata

On dodaje i da je instrukcija Vlade Crne Gore da se tokom sezone turisti ne zadržavaju na graničnim prijelazima, već da se propuštaju da se ne bi stvarale gužve.

– Nikad na granici s Crnom Gorom nisam čekao duže od 10 minuta – tvrdi Čaluk.

Dodaje da se ipak može desiti da neko ostane i više od 10 minuta ako je gužva na granici, ali i naglašava da to zasigurno neće biti dugotrajna čekanja.

Upravo se čita:  Poznato kad kreće isplata uvećanih penzija u FBiH: Evo koliko sada iznose

(Bh-index/Avaz)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas