Srijeda, 15 svibnja, 2024

VGT doniralo 15.000 KM Centru za rani rast i razvoj u Goraždu

Preporučeno

Povodom otvaranja Resursne sobe i SOS Centra za rani rast i razvoj, te nove poslovnice VGT Osiguranja u Goraždu, upriličeno je potpisivanje ugovora o donaciji i primopredaja čeka u vrijednosti 15.000 KM. Na ceremoniji održanoj u SOS vrtiću Goražde su Faruk Smajević, član uprave VGT osiguranja i Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH potpisali ugovor o donaciji kojom se osiguravaju sredstva za rad Resursne sobe i SOS Centra za rani rast i razvoj. VGT osiguranje je donator SOS Dječijih sela BiH već tri godine zaredom, uz opredjeljenje da se prijateljstvo nastavi i u budućnosti.

“VGT osiguranje, kao istinski prijatelj SOS Dječijih sela BiH, trajno je opredjeljeno da obezbjedi podršku onima kojima je najpotrebnija. Kroz društveno odgovorno poslovanje smo uvijek podržavali rad organizacija koje brinu o djeci. Već tri godine dugo pratnerstvo sa SOS Dječijim selima BiH donijelo nam je trajno zadovoljstvo i ispunjenost činjenicom da pomažemo u obrazovanju i razvoju djece i mladih ljudi čime direktno investiramo u kvalitetniju budućnost naše zemlje. Slogan VGT osiguranja ‘Za bezbrižne dane’ uistinu na najbolji način oslikava posvećenost i želju naše kompanije da bude dio porodice koja djeci, kojoj je to najpotrebnije, osigurava sretno i bezbrižno djetinjstvo”, izjavio je Faruk Smajević, član uprave VGT osiguranja.

Upravo se čita:  Arapi iznad Sarajeva grade zgradu na mjestu gdje je prije rata bio poznati objekat

„VGT osiguranje kao društveno odgovorna kompanija i dugogodišnji prijatelj SOS Dječijih sela BiH istinski razumije potrebe djece i porodica sa kojima radimo širom BiH, utoliko su sa zadovoljstvom prihvatili prijedlog za podršku aktivnostima Resursne sobe i SOS Centra za rani rast i razvoj u Goraždu. Posebno nas raduje što je naš korporativni partner prepoznao važnost edukativnog programa kakav je Centar za rani rast i razvoj. Rana prevencija i detekcija kod djece, osobito u porodicama iz marginaliziranih i ugroženih grupa može u značajnoj mjeri doprinijeti zdravom rastu i razvoju, spriječiti napredovanje poteškoća te unaprijediti integraciju u obrazovne institucije. Dodatno, zasad je u BiH samo 14% djece uključeno u zakonski obavezno predškolsko obrazovanje. Zahvaljujući prijateljima iz VGT osiguranja omogućit ćemo da znatno veći broj djece u Goraždu prođe kroz obavezno predškolsko obrazovanje“, istakao je Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH.

Upravo se čita:  Vlasnik najvećeg tržnog centra u BiH ostao bez višemilionske zarade

Zajedno sa lokalnom zajednicom, SOS Dječija sela BiH su detektovala potrebu za otvaranje Resursne sobe i SOS Centra za rani rast i razvoj namijenjene djeci sa poteškoćama u razvoju, te djeci i porodicama iz marginaliziranih grupa. Inicijalna sredstva i podršku je osigurala Vlada BPK Goražde.

Izdvajamo

Izdvajamo

Krađa dva miliona KM u BiH: Pljačkaši su vlasnicu mjenjačnice pratili danima, znali su šta je u torbama

Jučer je u Banjaluci opljačkana vlasnica mjenjačnice, a prema još uvijek nezvaničnim informacijama, oteto joj je oko 2 miliona...

Još vijesti za vas