Subota, 18 svibnja, 2024

Mladić iskoristio grešku banke: Trošio na aute, brodove, žene…

Preporučeno

Luke Brett Moore (27) iz Gouldburna u Australiji je otvorio račun na banci 2010. godine. Luke je u to vrijeme bio nezaposlen, a banka mu je zabunom dozvolila račun bez limita tako da je mogao karticom podignuti koliko god gotovine je htio. On je to i iskoristio…

Odlučio je prešutiti bankovnim službenicima ovu informaciju te je u 50 navrata podignuo oko 2 milijuna dolara.

Danas tvrdi da je bio mlad i blesav kad je odlučio podignuti novac. Prvom transakcijom je platio hipoteku i sve račune. Tad je shvatio da mu banka dopušta odjednom podignuti i do 50.000 dolara. Kupio je automobil Hyundai Velostar da bi se mogao odvesti do Sydneya, a zatim je tamo kupio Maserati. Preselio se u drugi grad i pokušao pokrenuti posao, ali je većinu novca potrošio na izlaske.

dd81ab67be053d8935dd

– Bilo je to ludo razdoblje. Bio sam 22-godišnjak i nisam razmišljao zrelo. Radio sam ono što bi većina mojih vršnjaka napravila. Imao sam brdo novca i zabavljao sam se. Išao sam u striptiz barove i trošio tisuće dolara na žene, alkohol, droge i sve ostalo – priznaje Luke.

Kupio je ribarski brod, majicu s originalnim potpisom Michaela Jordana, novčanicu od uličnog umjetnika Banksyja, bubnjeve od Amy Winehouse…

ca5b6b3e86b41b4f3831

U 2012. godini Luke je uhapšen i osuđen na četiri godine i 6 mjeseci zatvora. Proveo je 6 mjeseci iza rešetaka kada mu je poništena presuda jer se sud složio da Luke nije imao zakonsku obvezu banci prijaviti bezlimitni račun koji je greška računala. Novac, naravno, mora vratiti, a trenutno živi s majkom i studira pravo jer želi postati advokat.

Izdvajamo

Izdvajamo

Za dvije sedmice ćemo opet vidjeti “crveno nebo iznad BiH”

Polarna svjetlost koja se prije nekoliko dana mogla vidjeti i na nebu iznad Bosne i Hercegovine ponovno će biti...

Još vijesti za vas