Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

11 sekundi pakla: Bik od 450 kilograma probada mladića kroz grlo, usta i jezik

Preporučeno

Danijel Garsija Navarete (23) trenutno vodi bitku za svoj život nakon što ga je razjareni bik probo kroz grlo, usta i jezik u najvećoj areni za koridu Las Ventas u Madridu.

U koridama, u kojima inače bikovi bivaju ozbiljno povrijeđivani i brutalno ubijani, desi se ponekad i da pokoji matador strada.

Tako je i mladom Danijelu bik, kojeg je ubijao u svojoj debitantskoj borbi, uzvratio udarac i to pred 10.000 ljudi iz publike.

Isprva se mislilo da je matador ranjen u butinu, ali kada su ga odvezli u bolnicu doktori su ustanovili da je proboden četiri puta, dva puta u vrat i dva puta u vilicu.

Stravičan video pokazuje upravo momenat kada bik matadora baca u vazduh a zatim na zemlju, dok se u pozadini mogu čuti užasnuti krici publike.

Povrede koje je zadobio Danijel Garsija toliko su ozbiljne da su mu oštećeni mnogi mišići i nervi, a doktori ukazuju da je prava sreća što je ostao živ, piše Dejli mejl.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas