Srijeda, 1 svibnja, 2024

Sara nije prala kosu šest sedmica, a ni sama nije mogla vjerovati šta joj se potom desilo

Preporučeno

U ovu ‘avanturu’ Sarah se upustila kada se igrom slučaja susrela sa starom poznanicom. Sjećala je se po suhoj i ispucaloj kosi, ali kada je vidjela nakon toliko godina, ostala je bez riječi ugledavši njenu sjajnu i glatku kosu.

Kada je upitala u čemu je tajna, ona je odgovorila da je jednostavno prestala upotrebljavati šampon.

Budući da već duže vremena Sarah nije bila zadovoljna svojom kosom, odlučila je da i ona ovo pokuša. Prijateljica ju je upozorila da će nekoliko prvih sedmica biti teško, dok se ne navikne.

Sarah je odlučila da se upusti u ovu ‘avanturu’ za vrijeme godišnjeg odmora na Tajlandu. Prve tri sedmice su bile nepodnošljive: kosa joj je bila masna, a imala je osjećaj da joj tjeme ‘luduje.

Po povratku s odmora, nosila je marame kako bi prekrila masnu kosu, a prilikom tuširanja kosu bi ispirala mlakom vodom. Nakon 6 sedmica, stvari su se počele mijenjati.

– Nakon 6 sedmica, perut i mast su se počele ispirati vodom. Iako kosa nije izgledala baš sjajno, barem nije bila masna, objasnila je Sarah.

Nakon što je prošlo 6 sedmica njeno tjeme je prestalo proizvoditi mast, a kosa joj je postala svilenkasta, mekana i sjajna.

– Ne mislim da šamponi štete kosi, ali moja kosa mi se više sviđa bez tih preparata. Iako još uvijek ponekad imam ‘bad hair day’, moja kosa generalno bolje izgleda, i dosta je zdravija. A pored toga, uštedjela sam i mnogo novaca jer nisam kupovala šampone, regeneratore i druge preparate za kosu, zaključuje Sarah.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas