Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Vremenska prognoza: Na planine sutra stiže snijeg

Preporučeno

Od sutra nas očekuju promjene vremena širom BiH. Danas će u Bosni i Hercegovini većinom preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, a od sutra se u planinskim predjelima očekuje snijeg.

Više oblačnost danas očekuje se u zapadnim područjima Bosne. U jutarnjim satima po kotlinama je magla, a vjetar je umjerene jačine jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između šest i 11 stepeni Celzijusovih, na jugu od 11 do 15. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25 stepeni Celzijusovih.

Upravo se čita:  Danas ističe rok za BiH da podnese listu reformi i uzme milijardu eura

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko devet stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka oko 22.

U petak jače naoblačenje sa sjeverozapada će preći preko Bosne i Hercegovine i usloviti padavine i pad temperature zraka.

Prijepodne sunčanije u Hercegovini. U nizinama će padati kiša, a na planinama snijeg. Krajem dana u centralnim i istočnim područjima granica snijega se može spustiti i do 800 metara nadmorske visine. Očekivana količina padavina je između 10 i 25 litara po metru kvadratnom.

Upravo se čita:  Napravljen korak naprijed ka obaveznoj neradnoj nedjelji i neradnim praznicima za trgovce u FBiH

Od poslijepodnevnih sati vjetar u Hercegovini mijenja smjer na sjever i u noći na subotu se predviđa jačanje bure. Maksimalna temperatura zraka u Bosni je u jutarnjim satima i kretat će se između devet i 14 stepeni Celzijusovih i tokom dana će postepeno opadati.

U Hercegovini najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 16, a najviša dnevna između 19 i 24 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH u subotu, prijepodne pretežno oblačno vrijeme.

U centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne prijepodne se očekuje slaba kiša u nizinama, a slab snijeg ili susnježica iznad 800 metara nadmorske visine. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti.

Upravo se čita:  Predsjedništvo BiH bez konsenzusa o prijemu Kosova u Vijeće Evrope

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između nule i pet stepeni, na jugu od sedam do 11 stepeni Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura zraka od sedam u centralnim i istočnim područjima do 13 stepeni u Krajini i sjevernim područjima. Na jugu zemlje najviša dnevna temperatura zraka od 14 do 18 stepeni Celzijusovih.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas