Srijeda, 1 svibnja, 2024

Pudarić odustao od nabavke novog automobila u ovoj godini

Preporučeno

Kabinet potpredsjednika Federacije BiH Svetozara Pudarića obratio se 9. jula pismom Službi za zajedničke poslove organa i tijela FBiH i obavijestio da je odustao od nabavke novog automobila u ovoj godini, saopćeno je danas iz Pudarićevog kabineta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA“I pored činjenice da bi nabavka vozila bila u skladu sa Uredbom o uslovima, načinu korištenja i nabavci službenih putničkih automobila u organima uprave Federacije BiH, vozilo nabavljeno 2008. godine prešlo je 260.000 KM, potpredsjednik je zbog mjera štednje i ušteda u Budžetu FBiH, zahvalio Vladi FBiH i odustao od nabavke novog automobila u ovoj godini”, saopćeno je iz Pudarićevog kabineta, povodom objavljivanja novinskih natpisa o kupovini automobila predsjedniku FBiH Živku Budimiru i potpredsjedniku FBiH Svetozaru Pudariću na osnovu Odluke Vlade FBiH o odobravanju nabavke dva službena putnička automobila.

Upravo se čita:  Pročitajte u cjelosti pismo Željke Cvijanović upućeno predsjedavajućoj Vijeća sigurnosti UN-a

“Zbog tehničke ispravnosti vozila, izvršit će se neophodne popravke i zamjena dijelova na automobilu što je značajna ušteda u odnosu na planirana sredstva za nabavku novog vozila”, navodi se u saopćenju.

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas