Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Karamatić komentarisao potez Izetbegovića: Pokazao je da se ne zna ponašati

Preporučeno

Hrvatski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mario Karamatić izjavio je Srni da je bošnjački član Presjedništva BiH Bakir Izetbegović ponašanjem u Beogradu samo potvrdio kontinuitet svoje politike – jedno dogovori, a nakon toga izađe sa potpuno drugačijim stavovima.

Foto: Arhiv

Karamatić smatra da je Izetbegovićevo ponašanje diplomatski skandal s obzirom na to da postoje pravila ponašanja koja je je on definitivno prekršio.

Upravo se čita:  Zaharova: Rusija zahtijeva od autora Rezolucije o Srebrenici da povuče dokument

“Izetbegović je pokazao da se ne zna ponašati i pridržavati protokola. Njegov jučerašnji istup u Beogradu je primjer elementarne nepristojnosti i pokušaj dodvoravanja svom biračkom tijelu i ništa više”, izjavio je Karamatić Srni.

Izetbegović je juče u Beogradu u toku konferencije za novinare na kojoj su govorili predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić mimo protokola stao za govornicu i demantovao Čovića koji je rekao da će BiH svoje stavove u vezi sa Kosovom prilagođavati stavu Srbije.

Upravo se čita:  Zvaničnici iz RS-a optuživali Lagumdžiju da ne poštuje zakone, Šmita da se obraća u ličnom svojstvu, a sve to je radila Cvijanović

Izetbegović je rekao da je riječ o Čovićevom ličnom stavu, a ne Predsjedništva BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas