Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Uhapšen vozač Centrotransa: Autobusom usmrtio biciklistu u Sanskom Mostu

Preporučeno

Denis Krivić poginuo je sinoć u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Sanskom Mostu, a pošto ga je, dok je vozio bicikl, udario vozač autobusa Centrotrans Eurolinesa.

Foto: Ilustracija

Do udesa je došlo sinoć oko 20:30 sati na Mašinskom mostu u ovom gradu kada je vozač autobusa, dok je ulazio u raskrsnicu, naletio na Krivića. Biciklista je pao na zemljanu površinu zadobivši povrede zbog kojih je nedugo poslije preminuo.

Upravo se čita:  Predsjedavajući predsjedništva BiH razgovarao s velikim imamom tokom posjete Egiptu

Iako je policija i Hitna pomoć odmah obaviještena o nesreći, na mjestu događaja su ekipe samo mogle konstatovati smrt muškarca.

Vozač autobusa Centrotrans Eurolines Muamer B., koji je saobraćao na relaciji Sarajevo – Sanski Most, uhapšen je zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

– Danas će se raditi vanredni tehnički pregled vozila kao i obdukcija tijela preminulog nakon čega će se odlučiti o daljnjim mjerama koje će se poduzeti protiv vozača – kazala je za Faktor Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Upravo se čita:  Milijardu eura ipak nije propalo? Usvojena lista reformi u Bosni i Hercegovini

Navodno, Krivić je bio kuhar u jednom lokalnom grilu.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Sanski Most.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas