Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Vijeće ministara jednoglasno usvojilo Zakon o JMB!

Preporučeno

Vijeće ministara BiH jednoglasno je danas usvojilo izmjene i dopune Zakona o jedinstvenom matičnom broju, čiji je predlagač Ministarstvo civilnih poslova, saznaje Srna.

vijece ministaraPrema predloženom zakonu, Federacija BiH imat će pet registracionih područja, Republika Srpska tri, a Brčko distrikt će biti jedno područje.

Zakon o jedinstvenom matičnom broju Vijeće ministara je već dva puta slalo u parlamentarnu proceduru, gdje nije prolazio.

Upravo se čita:  Struja neće poskupjeti! FERK odbio dati saglasnost Elektroprivredi BiH za korekciju cijene

Zbog neusvajanja zakona o jedinstvenom matičnom broju u Sarajevu su prošlog mjeseca u više navrata organizovani protesti.

Vijeće ministara BiH u međuvremenu je usvojilo privremenu odluku, kako bi novorođene bebe imale matični broj dok zakon ne bude usvojen.

Prijedlogom zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju definirano je da jedinstveni matični brojevi izdani po dosadašnjim propisima ne podliježu promjeni.

Upravo se čita:  Više od polovine stanovnika zadovoljno životom u BiH, čekaju se nove investicije

(Srna)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas