Nedjelja, 28 travnja, 2024

Spremite se: Narednih dana temperature do -20 stepeni

Preporučeno

U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno vrijeme. U većem dijelu BiH padat će snijeg.

Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine prijepodne padat će kiša ili susnježica koji će od sredine dana sati preći u snijeg.

Prognozirana visina novog snijega je od 5 do 15 centimetara. Puhat će vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -7 i -3, na jugu zemlje prijepodne između 1 i 4 stepena, a u drugoj polovini dana temperatura zraka u opadanju.

Upravo se čita:  Ministar Hurtić priskočio u pomoć nakon saobraćajne nesreće kod Kladnja

U Bosni i Hercegovini će u ponedjeljak, 26. februara biti oblačno sa snijegom. Prognozirana visina novog snijega je od 10 do 20 centimetara. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -9 i -4, na krajnjem jugu zemlje između -2 i 2 stepena.

U Bosni će u utorak, 27. februara biti oblačno sa snijegom. U Hercegovini snijeg će padati u jutarnjim satima.

Upravo se čita:  Upozorenje za građane BiH: Ako ste kupili neke od ovih proizvoda, odmah ih vratite u prodavnicu!

U drugoj polovini dana u Hercegovini djelomično smanjenje oblačnosti. Prognozirana visina novog snijega je od 5 do 10 centimetara.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje između -4 i 2 stepena.

U Bosni će u srijedu, 28. februara biti oblačno, u jutarnjim satima lokalno sa slabim snijegom. U Hercegovini sunčanije će biti prijepodne, a u drugoj polovini dana u Hercegovini naoblačenje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Upravo se čita:  Uoči 1. maja predah od padavina: U nekim dijelovima Bosne i Hercegovine i do 18 stepeni

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -15 i -10, na planinama i visoravnima i do -20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -8 i -4, na jugu zemlje najniža jutarnja temperatura zraka između između -8 i -4, a najviša dnevna od 0 do 4 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ništa mi nije teško” Dječak iz Bosanskog Petrovca je glava domaćinstva nakon smrti oca, od četvrte godine vozi traktor

Trinaestogodišnji Miloš Jeličić iz Bosanskog Petrovca kompletan posao jednog seoskog domaćinstva preuzeo je na sebe nakon što mu je...

Još vijesti za vas