Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Željko Mitrović: Zašto sam prodao Pink TV u BiH i Crnoj Gori? Imamo još 50 kanala, ma to je sasvim beznačajan…

Preporučeno

Željko Mitrović je potvrdio da je prodao Pinkove televizije u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, ali da je odbio ponudu američkog fonda KKR da proda cejlokupnu kompaniju uključujući i Air Pink za 500 miliona eura, piše srpski list Danas.

Od 60 kanala koje posjeduje, prodate su samo Pink BiH i Pink Montenegro koje, prema njegovim riječima, iznose svega pet odsto u strukturi prihoda i nisu kompatibilne sa daljim razvojem Pink media grupe.

Prema izvorima tog beogradskog medija, ove kanale je kupila američka KKR grupa koja u Srbiji posjeduje televiziju N1 i kablovskog operatora SBB, međutim, a zbog tajnosti ugovora, Mitrović nije želio to da potvrdi niti da demantuje.

– Ne mogu potvrditi ništa dok se cijeli proces ne okonča. Osim da je riječ o prodaji te dvije televizije, od kojih nijedna nije u Srbiji. Takođe, u BiH i Crnoj Gori emitujemo više od 50 kanala, pa je prodaja navedena ova dva sasvim beznačajan podatak, naglašava Mitrović.

Na konstataciju Danasa da su se u javnosti pojavile spekulacije da se „Pink imperija raspada“, Mitrović se nasmijao.

– Ako pogledate naše bilanse, biće vam jasno da govorimo o jednoj od deset vodećih kompanija u Srbiji, kada je reč o EBITDA margini, odnosno ostvarenom profitu. Ne znam šta se tu raspada, kaže Mitrović.

O pregovorima koje vodi sa ponuđačima za kupovinu Pinkovih kanala znaju samo on i druga strana.

Sastanak o budućnosti svih kanala

Željko Mitrović je za utorak, 24. aprila, zakazao sastanak sa regionalnim direktorima svojih regionalnih televizija.

Ta vijest je objavljena na sajtu Pinka i u njoj se navodi da će Mitrović saopštiti poslovne odluke „koje je donio o budućnosti svih televizija sa prefiksom Pink u Srbiji i regionu“.

Jedna od tih odluka, ali ne i najvažnija, jeste prodaja navedenih kanala.

– Prva tačka biće suštinska, ali o tome ćemo tek u utorak, zaključuje Mitrović.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas