Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Mišić za ubistvo Meksikanke osuđen na 15 godina zatvora

Preporučeno

Zbog teškog ubojstva meksičke turistkinje Selene Macedo Graciano, prošloga ljeta u Park šumi Marjan u Splitu (RH) , Županijski sud danas je nepravomoćno osudio Edija Mišića (28) iz Splita na 15 godina zatvora.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem Vladimira Živaljića, Mišiću je ujedno produljilo istražni zatvor u kojem je od oktobra prošle godine.

Selene Macedo Graciano (31) je ubijena 22. augusta 2012. na Marjanu kada ju je, prema optužnici, Mišić u šumi presreo i okrutno ubio. Zaskočio ju je dok je šetala šumom, potom joj vezao usta i ruke, odnio je do zida, položio na zemlju, razodjenuo i kuhinjskim nožem zarezao po vratu.

Upravo se čita:  Kazne i do 1.000 eura: Grad na Jadranu zabranio šetnju u kupaćim kostimima, stop i za električne trotinete u šetališnim zonama

Djevojka je iskrvarila, a tijelo je prekrio zemljom, granjem i kamenjem. Stotinjak spasitelja nesretnu je djevojku pronašlo tek trećeg dana nakon nestanka.

news-2013-Juli-misic_pixsell_385576196Tužiteljstvo je za počinitelja tražilo najstrožu zatvorsku kaznu od 40 godina, dok je njegov branitelj inzistirao da ga se oslobodi ili da bude osuđen za obično, a ne teško ubistvo tvrdeći da se radi o neubrojivoj osobi.

Upravo se čita:  Policija uhapsila vozača autobusa koji je sagradio dodatni rezervoar za krijumčarenje robe

Cijelo vrijeme suđenja u raspravnoj dvorani je bio brat ubijene Selene, Emmanuel kojemu je bio omogućen službeni prevoditelj za španjolski jezik, a u publici roditelji i ostali članovi uže Mišićeve obitelji.

Na prvoj raspravi je uz brata Emmanuela iz Meksika u Split doputovala i Selenina majka Maria, a cijelo vrijeme meksičkoj obitelji pomaže i meksički konzul u Splitu Marin Bosotina.

Upravo se čita:  Alma popila kafu sa jetrvom, pa s troje djece skočila u rijeku: Njen suprug uhapšen, navodno imao aferu sa drugom ženom

Tijelo ubijene meksičke turistkinje ptonađeno je tri dana nakon ubistva, 25. augusta, a već početkom februara ove godine Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv Mišića. Od podizanja optužnice do početka prve rasprave prošlo je tek tri mjeseca, a suđenje, za koje je vladao neviđeni interes javnosti, trajalo je od maja do jula.

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Zukan Helez se pohvalio fotografijom s vjenčanja svoje kćerke

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine i zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Zukan Helez na društvenim mrežama objavio je fotografiju...

Još vijesti za vas