Srijeda, 1 svibnja, 2024

Na Bjelašnici jutros samo 2 stepena: Pročitajte prognozu do četvrtka

Preporučeno

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 2; Bugojno i Ivan Sedlo 8; Jajce i Sokolac 9; Sarajevo 10; Bihać, Livno, Sanski Most i Tuzla 12; Banja Luka, Srebrenica i Zenica 13; Doboj i Prijedor 14; Bijeljina, Gradačac i Grude 15; Brčko 16; Stolac i Trebinje 17; Mostar 20°C.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati tokom dana. Usljed povećanog sadržaja vlage u zraku, izraženiji osjet hladnoće također bi, u jutarnjim satima, mogao uzrokovati probleme osjetljivim osobama. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti. Opšta slika će biti ljepša u Hercegovini.

Upravo se čita:  Bh. meteorolozi o vremenskim (ne)prilikama za 1. maj: "Ko sutra planira roštiljati ili okrenuti nešto na ražnju neka to uradi po mogućnosti u prijepodevnim satima"

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne umjerena naoblaka. U drugoj polovini dana se očekuje povećanje oblačnosti tako da će većinom preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne je u drugom dijelu dana rijetko moguć slab lokalni pljusak. Više pljuskova je najizglednije na području Krajine. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23°C, na jugu zemlje od 24 do 28°C. U Sarajevu prije podne sunčano uz umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana se očekuje i pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21°C.

Upravo se čita:  Majka u očaju i nevjerici: Moj 13-godišnji sin udaran je do nesvijesti samo zato što je pozvonio na tuđa vrata

Utorak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima na sjeveru, bez padavina. Tokom dana, u cijeloj zemlji nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu od 14 do 18, a najviša dnevna od 17 do 23, na jugu do 26 stepeni.

Srijeda: Umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, uz nešto više oblaka sa kišom i pljuskovima, u istočnim i jugoistočnim područjima. Krajem dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima Bosne. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu od 16 do 20, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu do 29 stepeni.

Upravo se čita:  Put novca od Dubajija do BiH: Za šta Tužilaštvo zapravo sumnjiči influenserku Adnu Helić

Četvrtak: Malo do umjereno oblačno i sučano vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu od 16 do 20, a najviša dnevna od 21 do 27, na jugu do 30 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas