Subota, 27 travnja, 2024

Bliži se kraj ljeta: Još nekoliko dana sunčano, a evo kada nam stižu pljuskovi i kiša

Preporučeno

Još nekoliko dana sunčano, a onda nam stižu pljuskovi i kiša

Danas 13. septembra prije podne u Bosni i Hercegovini sunčano. U drugoj polovini dana umjereno povećanje oblačnosti sa zapada. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje od 15 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 31 stupanj.

Upravo se čita:  Influenserka Adna Helić na slobodi, zatražene mjere zabrane

U petak, 14. septembra u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni sunčanije prije podne. U poslijepodnevnim i večernjim satima mogući su lokalni pljuskovi u Bosni i u planinskim djelovima Hercegovine. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 15 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31 stupanj.

Upravo se čita:  Uoči 1. maja predah od padavina: U nekim dijelovima Bosne i Hercegovine i do 18 stepeni

U subotu, 15. septembra u BiH malo do umjereno oblačno i sunačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Krajem dana, nestabilno vrijeme sa kišom pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sladić objavio detaljnu prognozu vremena za 1. maj

Period hladnog vremena polako ostavljamo iza nas, izjavio je za N1 bh. meteorolog Nedim Sladić. Sladić je kazao da po...

Još vijesti za vas