Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Jedina općina u Federaciji u kojoj je SNSD pobijedio

Preporučeno

Savez nezavisnih socijaldemokrata u jednoj općini u Federaciji Bosne i Hercegovine osvojio je ubjedljivo najveći broj glasova. Radi se o općini Drvar gdje je SNSD dobio više od 50 posto glasova za Parlament Bosne i Hercegovine.

Zanimljivo, na listi SNSD-a našao se samo jedan kandidat – Bogoljub Radun koji je osvojio 886 glasova. Na drugom mjestu u ovoj općini nakon što su obrađena sva glasačka mjesta, našao se Demokratski narodni savez dok je na trećem koalicija koju predvodi Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, Draganu Čoviću, kandidatu Hrvatske demokratske zajednice za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz hrvatskog naroda, pripao je najveći broj glasova u općinama sa većinskim srpskim stanovništvom u entitetu Federacija Bosne i Hercegovine.

Potvrdili su to novi rezultati Centralne izborne komisije ažurirani jutros, a prema kojima je u Glamoču, Bosanskom Grahovu i Drvaru, kandidat HDZ-a osvojio ubjedljivo najveći broj glasova od ponuđenih kandidata za članove Predsjedništva.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas