Petak, 3 svibnja, 2024

Pernara izbacili iz Sabora zbog kritikovanja Čovića: On gradi vilu koje se ne bi posramili ni najveći kriminalci

Preporučeno

Političar i zastupnik u Saboru Republike Hrvatske Ivan Pernar, danas je govorio u ovoj instituciji povodom rasprave o “Deklaracije o položaju Hrvata u BiH”.

Nakon što je izlaganje otvorio osvrtom na historiju Bosne i Hercegovine, govor je preusmjerio prema HDZ-u i njegovoj, kako je kazao, “tragičnoj ulozi u BiH”. Rekao je da se Hrvatska trebala mješati u poslove BiH, ali ne na ovaj način, nego pokušajem da vodi politiku kompromisa. Veliku pažnju je posvetio prvom čovjeku HDZ-a BiH Draganu Čoviću.

Upravo se čita:  U Beogradu se obratila optuženom ratnom zločincu: Odveo si mi oca pred očima

– Je li moguće da dok hrvatski narod nestaje iz BiH, on gradi vilu, hacijendu, koje se ne bi posramili ni narko bosovi u Kolumbiji. Zar vas to nije sramota? Da za jedan kvadrat njegove vile više, spremni ste raseliti vlastiti narod i upropastiti!?

Predsjedavajući Brkić je pokušao dozvati Pernara, no ovaj se oglušio na njegov poziv. Pogledate šta se dalje dešavalo:

Upravo se čita:  Dvoje maloljetne djece ostalo bez majke: Ovo je žena koja je preminula nakon što ju je ljekar pustio na kućno liječenje

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Tjelohranitelj Edina Gačanina i bivši specijalac FUP-a: Nakon 90 dana iza rešetaka Dženis Kadrić pušten na slobodu

Dženis Kadrić, tjelohranitelj narkobosa Edina Gačanina i bivši specijalac FUP-a, pušten je pritvora u Vojkovićima, saznaje portala “Avaza”. Kadrić je,...

Još vijesti za vas