Subota, 27 travnja, 2024

Proročanstvo predviđa smak svijeta već 2019. godine

Preporučeno

Prema proroku Izaiji, uništenje Damaska prvi je znak smaka svijeta . Knjiga proroka Izajije je prva i najduža knjiga proroka u Bibliji. A prema novim tumačenjima, predskazuje smak svijeta, i to lako moguće već iduće godine.

Damask u Siriji jedan je najstarijih naseljenih gradova na svijetu, a prema Izaiji uništenje grada znači i smak svijeta.

– Proroštvo o Damasku. “Gle, prestat će Damask biti gradom i postat će hrpom ruševina – počinje 17 poglavlje Izaije.

Upravo se čita:  Hit na društvenim mrežama: Pjevao u autobusu 14 sati na putu od Sarajeva do Beča

Bit će uništeni i drugi gradovi – Aroir (grad u današnjem Jordanu) i Efraim (Jefrem) (u sjevernom Izraelu) “Njegovi gradići, dovijek napušteni,/ bit će pašnjak stadima;/ ležat će u njima/ i niko ih neće tjerati. Izgubit će Efrajim utvrde/ a Damask kraljevstvo;/ostatku Arama zbit će se/ šta i slavi sinova Izraelovih” / riječ je Jahve nad vojskama.

No da je proročanstu uništenja gradova zapravo početak kraja svijeta postaje jasno u idućem stihu. “U onaj dan smanjit će se slava Jakovljeva,/spast će salo tijela njegova”. Fraza “u onaj dan” u ovom kontekstu je protumačena je kao Dan gospodnji, odnosno dan kada se Isus Krist vraća na zemlju i počinje Armagedon i posljednja bitka dobra i zla, pa se prema Izaiji, uništenje Damaska događa otprilike kada i početak smaka svijeta.

Upravo se čita:  Hit na društvenim mrežama: Pjevao u autobusu 14 sati na putu od Sarajeva do Beča

Zašto bi to bilo tek iduće godine? Mnogi smatraju kako će Trampovo (Trump) povlačenje američke vojske iz Sirije dovesti do nove eskalacije sukoba, rasta tzv. Islamske države, a moguće i uništenje Damaska.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pala prodaja voća i povrća na zelenim pijacama

Vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda na pijacama/tržnicama u Federaciji BiH u martu 2024. godine iznosila je 1.370.729 KM, što predstavlja...

Još vijesti za vas