Srijeda, 1 svibnja, 2024

Umjesto čestitke, radnicima uručen otkaz: Ugašena tvornica Swisslion u Nevesinju

Preporučeno

”Firma je likvidirana i ne radi više”, potvrdio je Aleksandar Kojović, direktor Swisslion Takova

Radnicima pogona tvornice Swisslion u Nevesinju, umjesto čestitke za Novu godinu, uručeni su otkazi, objavio je portal Direkt.

Iako se u javnosti nedavno nagađalo da ovaj pogon neće biti zatvoren, to se, ipak, dogodilo, a bez posla je ostalo 38 radnika, saznaje ovaj portal. ”Firma je likvidirana i ne radi više”, potvrdio je Aleksandar Kojović, direktor Swisslion Takova.

Upravo se čita:  Nastavljena akcija oduzimanja nelegalnog oružja: Kod Bosanske Gradiške pronađeno vojno naoružanje

Razlozi za zatvaranje ovog pogona, kaže, brojni su, a najveći je njegova nerentabilnost.

”Velika je priča, problem je rentabilnosti i svega. Sirovine su se dovlačile iz Srbije, do neki dan nije bilo vode, pa je ona prečišćavana, pa je kupljen neki prečistač za vodu. Sve su to bili troškovi, a svi proizvodi koji su se pravili tu najviše su se prodavali u Srbiji. Tu su bili veliki režijski troškovi. Po meni, to je bilo otvoreno da se pomogne tom dijelu Hercegovine, a nije bilo neke rentabilnosti”, smatra Kojović.

Upravo se čita:  Elma i Haris iz Sarajeva odbijaju vratiti bebu majci: “Strahujemo za njen život”

Dodao je kako je sve komentare o potencijalnom zatvaranju ovog pogona nedavno dao vlasnik Swissliona Rodoljub Drašković, koji je izjavio da u Nevesinju nema kadrovskog potencijala koji bi se osposobljavao kako bi tvornica bila uspješna.

Također, Drašković je tvrdio da su mu obećavali da će za ovaj pogon biti osposobljeni ispravna voda i poticajna sredstva, ali da je na obećanjima sve i ostalo.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas