Srijeda, 1 svibnja, 2024

Oštra reakcija MUP-a HNK-a zbog slučaja “Gačić”: Zašto je samo jedan policajac osiguravao objekat FUP-a

Preporučeno

MUP HNK oštro demantira dio izjava pojedinih policijskih dužnosnika i bivšeg ministra MUP Kantona Sarajevo, te raznih kvazi-stručnjaka koji su se pojavili nakon okončanja krize i koji misle da znaju puno o operativnim policijskim poslovima.

Naime, radi se o neistinitim, netočnim i neutemeljen tvrdnjama, jer je MUP-HNK od prvih trenutaka istrage vezano za ubojstvo Sauda Sultanića, koje se dogodilo dana 04.02.2019. godine u mjestu Podorašcu općina Konjic, angažirao sve raspoložive mehanizme, ljudstvo i tehničku opremu, a sve u cilju pronalaska osumnjičenog Edina Gačića.

Raspisana je potjernica za osumnjičenim i uspostavljen kontakt sa svim sigurnosnim agencijama na razini države BiH, te razmjena informacija o osumnjičenom. Podsjećamo da su policijski službenici MUP-a HNK sudjelovali u radu operativnog stožera FUP-a i bitno doprinijeli razrješenju slučaja zajedno sa ostalim kolegama.

Policijski službenici MUP-a HNK su, u razdoblju od 04.02.2019. godine do 09.02.2019. godine, konstantno vršili operativnu potragu za osumnjičenim. Za to vremensko razdoblje pretresli su više od osamdeset objekata na području općine Konjic i šire. Sve prijave građana su provjerene na terenu, kao i sumnjive osobe. Sa FUP i OSA uspostavljen je kontakt radi pružanja tehničke pomoći i eventualne pomoći u ljudstvu, te distribucije informacija. Za vrijeme operativne potrage korišten je „dron“, te ostala specijalna oprema. Jedinica za operativnu potporu MUP-HNŽ, pored zadaća na terenu, kontrolirala je cestovni i željeznički promet, pretresali vozila i vlakove u cilju pronalaska osumnjičenog.

Također, su i pripadnici ostalih PU iz sastava MUP-a HNK po dubini vršili potrebne operativne radnje.

Sve gore navedeno bilo je u funkciji kriminalističke istrage i operativne potrage (od samog početka do okončanja) za osumnjičenim Edinom Gačićem.

Na kraju postavljamo pitanje naprijed navedenim kvazi-stručnjacima zašto je samo jedan policajac osiguravao objekt FUP-a u epicentru djelovanja i kretanja bjegunca, a posebice jer je MUP-HNK brzojavkom obavijestio operativni stožer FUP-a da se bjegunac nalazi na području Kantona Sarajevo i to dan ranije od ubojstva policajca.

Uz sve pohvale pripadnicima MUP-HNK, a napose PU Konjic, predlažemo da mediji u buduće objektivno i nepristrano informiraju javnost o jako osjetljivim pitanjima kao što je ovo, priopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću MUP-a HNŽ.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas