Srijeda, 1 svibnja, 2024

Otac mladića iz BiH koji je otišao u Siriju: Jedva čekam da se vrati, da svjedočim protiv njega

Preporučeno

Prije nekoliko sedmica Šefikova ispovijest dirnula je javnost u regionu.

Ibro Ćufurović bi do kraja ovog mjeseca trebao biti izručen pravosudnim organima Bosne i Hercegovine, nakon što je lišen slobode u Siriji tokom borbe za takozvanu Islamsku državu (ISIL)

Njegov otac Šefik Ćufurović iz Velike Kladuše kaže da ga još niko nije kontaktirao oko dolaska sina u BiH, i još potvrdio u razgovoru za “Avaz” da stoji iza riječi koje je ranije izgovorio, da ”Ibro više nije njegov sin” i “da se on pita, presudio bi im smrtnom kaznom”.

Upravo se čita:  Novi udar na kućne budžete: Cijela plaća za maturu

– Nije još došao niti je mene ko zvao. Ja jedva čekam da dođe da sve Sudu i Tužilaštvu ispričam kako je bilo – kratko je kazao Šefik Ćufurović.

Podsjetimo, prije nekoliko sedmica njegova ispovijest potresla je javnost u regionu.

– Napadao je i mene i hodžu da ne znamo klanjati. Mene, kao svog oca, nije poštovao ni koliko je blata pod noktom. Ja sam mu sve dao. Bilal Bosnić je vrbovao i mog Ibru i desetine drugih mladića. Naplatio je dobro njihov odlazak u Siriju. A koliko je samo porodica upropastio, neka mu Bog plati – ispričao je tada Ćufurović.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas