Nedjelja, 28 travnja, 2024

Aleksandar Vučić otkrio: Teško razdoblje pred Srbijom, traži se priznanje Kosova

Preporučeno

Vučić ističe da posljednjih sedmica u Beograd kod njega dolaze mnogi dužnosnici, zovu ga na sastanke na kojima insistiraju da Srbija uradi nešto da odobrovolji Albance da ukinu takse na uvoz srpske robe.

Predsjednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da je pred Srbijom užasno teško razdoblje po pitanju Kosova i da je jedino što se od Srbije traži da prizna njegovu nezavisnost.

Upravo se čita:  Preminula u porođajnoj sali: Ovo je porodilja, majka četvero djece ukopana je u svom selu, Tužilaštvo vodi istragu o smrti

Na sjednici proširenog sastava Izvršnog i Glavnog odbora SNS-a, Vučić je rekao da će pritisci na Srbiju da prizna nezavisnost Kosova biti sve veći.

Istaknuo je da posljednjih sedmica u Beograd kod njega dolaze mnogi dužnosnici, zovu ga na sastanke na kojima insistiraju da Srbija uradi nešto da odobrovolji Albance da ukinu takse na uvoz srpske robe.

Upravo se čita:  Na granici nije prijavio 45.000 eura: Kažnjen je s 12.000 eura!

– Kada sam govorio da imamo šansu za kompromis proglašavali su me izdajnikom, a to nam je možda bila i posljednja šansa da napravimo kompromis. Danas nam taj kompromis više niko i ne nudi – rekao je Vučić.

Poručio je također da neće razgovarati bez ukidanja taksi.

– Po cijenu, ne onu koju treba platiti Srbija, već lično, neću prihvatiti da nastavimo bilo kakav razgovor bez ukidanja taksi što god se događalo i kakvi god bili pritisci – kazao je Vučić.

Upravo se čita:  U Beogradu se obratila optuženom ratnom zločincu: Odveo si mi oca pred očima

Dodao je da će SNS uoči Đurđevdana, ukoliko takse ne budu ukinute, izaći s mjerama protiv Prištine, o kojima će biti odlučeno na posebnoj sjednici Glavnog odbora SNS-a, prenose agencije.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ništa mi nije teško” Dječak iz Bosanskog Petrovca je glava domaćinstva nakon smrti oca, od četvrte godine vozi traktor

Trinaestogodišnji Miloš Jeličić iz Bosanskog Petrovca kompletan posao jednog seoskog domaćinstva preuzeo je na sebe nakon što mu je...

Još vijesti za vas