Subota, 27 travnja, 2024

Voda još uvijek na cestama: Evo gdje je situacija najteža

Preporučeno

U toku su i radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik – Orašje, gdje se također saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i preko planinskih prevoja, vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, saopštili su u četvrtak ujutru iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Upravo se čita:  Bećirović s ambasadorima Kvinte, EU i OHR-a: BiH ćemo braniti u skladu s međunarodnim i nacionalnim pravom

Nakon povlačenja vode sa kolovoza normalizovan je saobraćaj na magistralnom putu M-14 Bosanska Kostajnica – Bosanska Dubica na izlazu iz Bosanske Kostajnice, dok se u mjestu Špilja saobraća usporeno, jer još uvijek ima vode na kolovozu.

Kolovoz je na ostalim putevima u BiH mjestimično mokar ili vlažan, a iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Stoga savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Upravo se čita:  Od početka maja lakše do penzije u FBiH, četiri važna dokumenta više nisu potrebna

Na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su i radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik – Orašje, gdje se također saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Upravo se čita:  Sastanak stranaka Trojke i ambasadora PIC-a: Uz međunarodni angažman postoji šansa za izlazak iz trenutne krize

Na graničnim prelazima u četvrtak ujutru nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja, zaključuju iz BIHAMK-a.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li postoji način da potrošači u BiH izbjegnu poskupljenje struje

Elektroprivreda BiH, koja snabdijeva strujom oko 732.000 domaćinstava u ovom bh. entitetu, prije dvadeset dana je predložila podjelu potrošača...

Još vijesti za vas