Srijeda, 1 svibnja, 2024

Prosječna plata u BiH porasla za 6,2 posto

Preporučeno

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, prosječna mjesečna bruto plata u BiH za april ove godine iznosila je 1.413 KM i nominalno je viša za 5,4 odsto u poređenju sa aprilom prošle godine

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u aprilu ove godine iznosila je 916 KM i nominalno je viša za 6,2 odsto u odnosu na april prošle godine, te viša za 1,1 odsto u odnosu na decembar 2018. godine.

Upravo se čita:  Nova velika policijska akcija u BiH, zaplijenjeno devet kilograma droge

Najniža prosječna neto plata od 560 KM bila je u djelatnosti pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane, u građevinarstvu je iznosila 615 KM, dok je prosječna neto plata u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 632 KM, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U finansijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plata u aprilu iznosila je 1.609 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.440 KM, dok je prosječna neto plata u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.329 KM.

Upravo se čita:  U entitetima različito: Poznato koji će dani u BiH biti neradni za praznike u maju

Prosječna mjesečna bruto plata u BiH za april ove godine iznosila je 1.413 KM i nominalno je viša za 5,4 odsto u poređenju sa aprilom prošle godine, te viša za 1,1 odsto u odnosu na decembar 2018. godine.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas