Srijeda, 1 svibnja, 2024

Račun iz kafića sa hrvatskog primorja naljutio Facebook

Preporučeno

Svi korisnici Facebooka su se složili jedino u tome da ih je ova fotografija razljutila – neke zbog cifre, a neke zato što je uopšte objavljena.

Račun iz kafića na jednom dalmatinskom ostrvu, na kojem stoji da je cijena kapućina i sladoleda 60 kuna (oko 16 KM), izazvao je raspravu na društvenim mrežama.

Naime, 40 kuna (preko 10 KM) za dva sladoleda i 20 kuna (preko 5 KM) za kapućino bilo je dovoljno da privuče pažnju pratilaca stranice “Dnevna doza prosečnog Dalmatinca”.

Upravo se čita:  Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

I dok su neki komentarisali da je to previše, drugi su zaključili “gušt se plaća”. Složili su se jedino u tome da ih je ova fotografija razljutila – neke zbog cifre, a neke zato što je uopšte objavljena.

“…kao u Veneciji… fali još samo ‘supplemento musica’… Za gudački kvartet…”;

“Ja se ne sjećam da je iko od mojih prijatelja nakon putovanja u London, Amsterdam, Barselonu, Rim, Pariz, Tokio, NY… došao i rekao ‘ajme koliko sam platio račun i pokazao sliku’”;

“Koliko vas bi dalo sto kuna samo da su na Lastovu, Hvaru, Korčuli..Dubrovniku… za po ure uteći od svega? Gušti se plaćaju i amen!”;

“Imam osjećaj da ljudi naruče i plate samo da bi mogli uslikati račun i objaviti na Fejsbuku jer je to postao trend…”;

“Zato postoji cjenovnik. Informiraš se, pogledaš… U suprotnom, slikajući ovakve račune; osoba odaje utisak izuzetno… hajde, biću fina i neću reći kakve osobe. Ne želim nikoga uvrijediti. Zaista. Lično, to slikanje računa sa obale… Ne znam da li mi je više folirantski, ili debilno? Malograđanština, u svakom slučaju0 bili su samo neki od komentara.

“Nije ovo preskupo. Samo bilo bi bolje da smo poznati po jeftinoći a ne skupoći”, nadovezao se i administrator stranice.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas