Srijeda, 1 svibnja, 2024

Kako je Samsung promijenio svijet digitalnih tehnologija?

Preporučeno

Još od samog početka 1969. godine, jedan od osnivača kompanije Samsung, Lee Byung-chul, čvrsto je vjerovao da će ona zauzimati posebno mjesto u istoriji tehnologije, o čemu svjedoči i izbor njenog imena, koje na korejskom jeziku znači “tri zvijezde” (sam – tri i sung – zvezda). Riječ “tri” predstavlja nešto veliko, brojno i snažno, dok je “zvijezda” simbol vječnosti.

I zaista, tokom 50 godina svog postojanja, Samsung je imao ogroman uticaj na svijet digitalnih tehnologija, konstantno mijenjajući shvatanje pojma praktičnosti, a u cilju unapređenja efikasnosti svojih uređaja.

Neki od jedinstvenih i inovativnih proizvoda ove kompanije bili su po mnogo čemu prvi u svijetu – prisjetimo se samo da je Galaxy Note, kada se pojavio, smatran suviše velikim za to vrijeme, a kasnije je postao jedan od najtraženijih pametnih telefona na svijetu. To je samo dokaz da je Samsung oduvijek diktirao nove trendove i kreirao budućnost u domenu mobilnih tehnologija.

Osim toga, Galaxy S serija, koja je dospjela u sami vrh prije 10 godina, danas je sinonim za najbolje pametne uređaje na svijetu. Također, Samsung je ove godine kreirao prvu ikada trostruku rotirajuću kameru sa 48 megapiksela, u sklopu najnovije Galaxy A serije, čime je pomjerio granice mobilne fotografije.

Međutim, kompanija Samsung nije mijenjala budućnost samo mobilne industrije, već je značajan i njen doprinos u evoluciji TV uređaja. Zahvaljujući tehnološkim inovacijama, poput QLED ekrana, 8K rezolucije i tehnologije bazirane na vještačkoj inteligenciji, Samsung je dao sasvim novu dimenziju klasičnom gledanju televizije. Slika savršene oštrine i sa mnoštvom detalja omogućila je korisnicima da iz vlastitog doma uživaju u gledanju omiljenih serija i filmova, uz osjećaj kao da su u kinu.

Sad nam još preostaje da vidimo što je sljedeće što možemo očekivati od ovog IT giganta. U svakom slučaju, jedno je sigurno – osim inovacija i vrhunske tehnologije, Samsung nastavlja da brine o svojim korisnicima i njihovim potrebama širom svijeta, baš kao što je to činio od samog početka.

U skladu sa svojom misijom i vizijom, kompanija je odlučila da proslavi 50 godina postojanja donirajući vrhunske proizvode onima kojima je pomoć najpotrebnija, čineći im život lakšim i funkcionalnijim. Osim toga, zaposleni će učestvovati u nizu volonterskih aktivnosti, dajući i lični doprinos lokalnoj zajednici.

Pored društveno-odgovornih aktivnosti, kompanija će ovu važnu godišnjicu obilježiti i jedinstvenim ponudama koje je pripremila za svoje korisnike, u vidu promocija i vrhunskih servisnih akcija

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas