Srijeda, 1 svibnja, 2024

Milorad Dodik: Moje povlačenje iz Predsjedništva BiH bilo bi neodgovorno prema građanima!

Preporučeno

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik u nekoliko je navrata izjavio da će, ako ne bude dogovora u Sarajevu, preispitati svoju poziciju u Predsjedništvu.

Za portal Srpskainfo odgovara šta je odlučio, s obrzirom na činjenicu da ni nakon godinu dana nije formirana vlast na državnom nivou.

– I prije mog izbora u Predsjedništvo znao sam da treba da racionalizujem očekivanja šta se tamo realno može uraditi. Moram priznati da sam ipak sa određenom dozom optimizma otišao da pomjerimo stvari bar u onom dijelu o kojem nema spora. Ali moja spremnost da nešto uradim nije dovoljna da bi se tu šta uradilo. Ostalo je da bar spriječim da Predsjedništvo ne nanese štetu interesima Republike Srpske – kazao je Dodik i dodao:

Upravo se čita:  Dodik: "2007. sam rekao da je bio genocid, ali sam pogriješio"

– Kada sam govorio o preispitivanju moje pozicije imao sam upravo ovo na umu. Da li da trošim znanje, energiju, spremnost za napredak u svim segmentima društva na jalove sjednice i razgovore bez sadržaja, ili da to prepustim nekom drugom. No u stranci je prevladalo mišljenje da uprkos svemu treba da nastavim da radim na mjestu srpskog člana Predsjedništva i ja sam još tu. Odstupiti bi bilo i neodgovorno prema ogromnom broju naših građana koji su mi dali povjerenje na izborima, ali moram da budem iskren prema njima. Moram da im kažem da u Predsjedništvu BiH neće biti odluka na štetu RS, ali da moju ideju o značajnijim iskoracima, u dijelu koji se tiče građana, ne mogu da sprovedem bez druga dva člana, koji, čemu i sami svjedočite, nastupaju kao jedan – dodao je Dodik.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas